Η Ρωσία χάνει έως 600.000 βαρέλια διυλισμένου πετρελαίου ημερησίως εξαιτίας των επιθέσεων που πραγματοποιούν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά (drones) διυλιστήρια.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Τόρμπγιορν Τέρνγκβίστ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gunvor Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πωλήσεων ρωσικού πετρελαίου πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών το Σαββατοκύριακο έπληξαν πολλαπλά διυλιστήρια στη Ρωσία, ορισμένα σε βάθος μέσα στην επικράτεια, στέλνοντας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ντίζελ υψηλότερα για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρία, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τη βενζίνη ανέβηκαν για έκτη.

«Είναι σημαντικό, διότι προφανώς αυτό θα πλήξει άμεσα τις εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων», δήλωσε ο Τέρνγκβιστ στη συνέντευξη του προσθέτοντας ότι «έτσι, αυτό πιθανώς θα μειώσει τις εξαγωγές κατά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια, οπότε για μένα είναι ένα πρόβλημα διύλισης».