Μαζί με ορισμένες αποχρώσεις που κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, οι τάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον για το φθινόπωρο του 2021 όσον αφορά στα χρώματα και τις υφές των τοίχων θέλουν έντονες αντιθέσεις, πολύχρωμα ταβάνια και τοίχους με υφές. Δείτε, λοιπόν, τις πέντε κορυφαίες τάσεις χρωμάτων για το φθινόπωρο 2021 και αφήστε τις να εμπνεύσουν το επόμενο DIY έργο σας.

Σύνθετες αποχρώσεις πράσινου

Υπνοδωμάτιο

Φέτος, σύνθετες αποχρώσεις του πράσινου εμφανίζονται σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Παραλείψτε τα κλασικά χρώματα και επιλέξτε κάτι με βάθος. Πλούσιες αποχρώσεις της ελιάς και του φασκόμηλου εμφανίζονται στα ντουλάπια της κουζίνας, ενώ τα βαθύτερα πράσινα προσθέτουν μια πιο σοβαρή ατμόσφαιρα στις τραπεζαρίες.

Έντονες αντιθέσεις στα παράθυρα

σαλόνι

Το βάψιμο σε διαφορετικό χρώμα, για μια έντονη αντίθεση, των παραθύρων αποτελεί δημοφιλές trend για το 2021. Πολλοί βάφουν μαύρα τα διακοσμητικά των παραθύρων τους για να εστιάσουν την προσοχή σε αυτήν την αρχιτεκτονική λεπτομέρεια. Το χρώμα των πλαισίων των παραθύρων σε μια διαφορετική απόχρωση της ίδιας απόχρωσης του τοίχου, όπως το βάψιμό τους σε υπόλευκο χρώμα όταν οι τοίχοι είναι πάλλευκοι, αποτελεί, επίσης, τάση. Ειδικά αν το σπίτι σας έχει εντυπωσιακά παράθυρα ή όμορφα τζάμια, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να αναδείξετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του σπιτιού σας.

Οι οροφές είναι ο νέος τοίχος

Τραπεζαρία

Το 2021 ο «ξεχασμένος» πέμπτος τοίχος παίρνει την διάσταση που του αξίζει, καθώς όλο και περισσότεροι σχεδιαστές εξετάζουν την ταπετσαρία, την επένδυση ξύλου ακόμη και τα απροσδόκητα χρώματα για το ταβάνι.

Η μονοχρωμία σε σημεία

Σαλόνι

Μια άλλη τάση που αναφέρει το realsimple.com είναι να σκεπάσετε τα έπιπλα και να τοποθετήσετε ράφια βάφοντάς τα στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο. Στο γραφείο της σοφίτας, η σχεδιάστρια Ryia Jose έβαψε τους τοίχους της σε μια πλούσια απόχρωση του πράσινου και στη συνέχεια συνέχισε το ίδιο χρώμα στα ράφια και τον πάγκο. Για να δημιουργήσετε μια παρόμοια μονόχρωμη στιγμή στο σπίτι σας, σκεφτείτε να βάψετε ξανά ένα ντουλάπι ή κάποιο ράφι και τον τοίχο πίσω από αυτό στο ίδιο χρώμα.

Τοίχοι με διάφορες υφές

Τεχνική τοίχου

Για να προσθέστε ενδιαφέρον, υφή και βάθος στους τοίχους σας, πολλοί σχεδιαστές προτείνουν διάφορες τεχνοτροπίες, όπως η τεχνική του ασβέστη. Ο ασβέστης με το χρώμα βουρτσίζεται στον τοίχο με τραχιές, αλληλεπικαλυπτόμενες πινελιές και καθώς το χρώμα στεγνώνει, ο ασβέστης σε αυτό μοιάζει σαν να κάνει νερά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας τοίχος με λεπτή κίνηση, που θυμίζει στροβιλισμένα σύννεφα ή μια ταραγμένη θάλασσα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.