Ο μινιμαλισμός αποτελεί μονόδρομο στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς ένας χώρος, όπως για παράδειγμα το σαλόνι σας, για να μπορεί να χαρακτηριστεί ξεκούραστος δεν θα πρέπει να είναι φορτωμένος με περιττά αντικείμενα που προκαλούν «παραφωνία».

Πώς να μετατρέψετε το σαλόνι σας στην πιο χαλαρωτική γωνιά του σπιτιού

Για να μετατρέψετε το σαλόνι σας στην αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σας θα πρέπει να επιτύχετε την επιθυμητή αρμονία και θετική ενέργεια που θέλει να χαρακτηρίζει το «ησυχαστήριό» σας, ακολουθώντας τις συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω.

Ο μινιμαλισμός είναι το παν

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μινιμαλισμού, κάντε πράξη το «όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα» για να επιτύχετε την θετική ενέργεια που επιθυμείτε στο χώρο σας. Έτσι, επιλέξτε λίγα και καλά διακοσμητικά αντικείμενα τα οποία δημιουργούν την αίσθηση της αρμονίας, της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Αυτά μπορεί να είναι ένα πράσινο φυτό, ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα αρωματικό κερί.

Δημιουργήστε μια γωνιά για διάβασμα

Για να απολαμβάνετε στο μέγιστο βαθμό την αγαπημένη σας χαλαρωτική συνήθεια, δημιουργήστε έναν «ειδικό» χώρο στο σαλόνι με μια αναπαυτική πολυθρόνα ώστε να «βουλιάζετε» σε αυτή με τις ώρες. Προτιμήστε ένα σημείο όσο το δυνατόν πιο ήσυχο. Έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστεί μία μικρή αναδιάταξη του χώρου σας.

Σωστός φωτισμός

Ο κακός φωτισμός αποδεδειγμένα κουράζει, γι αυτό φροντίστε να είστε δημιουργικοί. Το αδύναμο φως δεν ενδείκνυται καθώς δρα αρνητικά στην ψυχολογία μας. Προτιμήστε το φως από συνδυασμό διαφορετικών φωτιστικών, καθώς αποτελούν πιο χαλαρωτική πρακτική.