Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ιδίως τώρα που περνάτε περισσότερες ώρες στο σπίτι, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τις παρακάτω τρεις πρακτικές, οι οποίες, σύμφωνα με το φενγκ σούι, θα σας χαλαρώσουν και θα σας κάνουν να έχετε όνειρα γλυκά.

Διαμορφώστε καταλλήλως το υπνοδωμάτιό σας και αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα πιο χαλαροί και ήρεμοι από ποτέ.

Αδειάστε το χώρο κάτω από το κρεβάτι

Αποσκευές, χειμωνιάτικα ρούχα, χαρτιά, βιβλία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βρεθεί κάτω από το κρεβάτι, σας εμποδίζουν να αισθάνεστε γειωμένοι, απασχολώντας ταυτόχρονα το μαυλό σας. Για καλύτερο ύπνο ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι άδειος, έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει ομοιόμορφα όλη τη νύχτα. Επιπλέον, οι σωροί από διάφορα αντικείμενα όπως ρούχα, βιβλία κλπ στο χώρο του δωματίου πρέπει να ελαχιστοποιηθούν στο μίνιμουμ.

Προτιμήστε ξεκούραστα και ήρεμα χρώματα για το υπνοδωμάτιο

Αποφύγετε έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το φούξια, καθώς σας δυσκολεύουν να κοιμηθείτε. Τα λευκά και τα κρεμ, οι παστέλ αποχρώσεις και τα απαλά κίτρινα, πράσινα και μπλε αποτελούν ιδανική επιλογή. Τα μοτίβα και οι ρίγες, επίσης, βοηθούν, καθώς και οι πινελιές από έντονα χρώματα.

Εξαφανίστε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Οι ηλεκτρονικές συσκευές διεγείρουν τον εγκέφαλο και έτσι το μυαλό μένει ενεργοποιημένο δυσκολεύοντάς σας στον ύπνο. Γι’ αυτό προτιμητέο είναι να τις αφήσετε σε κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού. Στην περίπτωση, που λόγω επαγγέλματος, πρέπει να τις έχετε κοντά σας προτιμήστε να τις τοποθετήσετε δίπλα στην πόρτα και όχι πάνω στο κομοδίνο, προκειμένου να μην είναι ακριβώς δίπλα στο κεφάλι σας.