Οι μοναδικοί τέσσερις φάκελοι που πρέπει να έχετε στα εισερχόμενα email σας

Σταματήστε να τα οργανώνετε με κατηγορίες και αρχίστε να σκέφτεστε τις προθεσμίες


ΓΥΝΑΙΚΑ
15:35
22/04/2020
Οι μοναδικοί τέσσερις φάκελοι που πρέπει να έχετε στα εισερχόμενα email σας
3
loading

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς κατά την οργάνωση των email του είναι να τα οργανώσει δημιουργώντας φακέλους με βάση τα θέματα. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα κάτι θα ξεφύγει. Για παράδειγμα σε ποιο φάκελο θα τοποθετήσετε ένα σημαντικό email που αφορά σε δύο όχι και τόσο σχετικά θέματα;

Στην περίπτωση δε που χρησιμοποιείτε τα εισερχόμενά σας ως μια to do λίστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην σας φτάσει ο χρόνος μέσα στην ημέρα για να απαντήσετε ή να τα αποκωδικοποιήσετε όλα, ή και ακόμη χειρότερα να μην τα δείτε ποτέ καθώς προωθούνται συνεχώς προς τα κάτω.

Για να μην σας συμβεί τίποτα από τα παραπάνω ακολουθήστε την παρακάτω λογική και δημιουργήστε μόνο τέσσερις φακέλους στα εισερχόμενα email σας.

Σήμερα: Όλα τα email που χρειάζονται άμεση απάντηση μέσα στην ημέρα.

Αυτήν την εβδομάδα: Όλα τα email που δεν απαιτούν απάντηση ή επεξεργασία νωρίτερα από το τέλος της εβδομάδας.

Αυτόν τον μήνα: Όλα όσα χρειάζονται μια πιο μακροπρόθεσμη απάντηση. Ανάλογα με την θέση σας, συνήθως αυτός ο φακέλος είναι αρκετός. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι επαγγελματίες που μπορούν να δημιουργήσουν έναν φάκελο τριμήνου και όχι μήνα.

FYI: Πολλά από τα email που λαμβάνει κανείς καθημερινά είναι ενημερωτικά. Αν πιστεύετε ότι ίσως χρειαστεί κάποιο από αυτά να έρθει και πάλι στο προσκήνιο αποθηκεύστε το στο συγκεκριμένο φάκελο.

Και μην ξεχνάτε ότι ο αυστηρότερος κανόνας για την σωστή οργάνωση των email σας είναι η διαγραφή. Μην διστάσετε να διαγράψετε κάτι που δεν σας χρειάζεται. Εκτός του ότι έτσι απελευθερώνετε πολύ χώρο, δεν έχετε και περιττές πληροφορίες που επί της ουσίας δεν είναι και τόσο χρηστικές για την δουλειά σας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Yiannisg

  Και γιατί να το κάνω όπως θέλετε εσείς και όχι όπως βολεύει εμένα;;;;

  1. avatar Ευγενικά

   Κάντο όπως σε βολεύει. Το άρθρο απευθύνεται σε γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες οργανώνουν με διακοσμητικά κριτήρια.

   1. avatar Yiannisg

    Χαχαχα τότε πάω πάσο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει