Οι περισσότερες σίγουρα το έχετε εντάξει στην διατροφή σας, τόσο στον καφέ και το τσάι ως υποκατάστατο της ζάχαρης, όσο και σε διάφορες γλυκές, ως επί το πλείστον, παρασκευές. Εκτός από την εξαιρετική του γεύση, ωστόσο, το μέλι αποδεικνύεται και άκρως ευεργετικό για την περιποίηση της επιδερμίδας σας με πολλά από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο -κρέμες χεριών, λοσιόν σώματος, ενυδατικές μετά τον ήλιο κ.α.- να περιέχουν διάφορες ποσότητες μελιού. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη του και πώς μπορείτε να το εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησής σας.

Ποια τα οφέλη του για το δέρμα

  • Το μέλι μπορεί να βοηθήσει με δερματικές παθήσεις όπως η ακμή και η ψωρίαση.
  • Βοηθά στην καταπολέμηση των δερματικών λοιμώξεων.
  • Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος.
  • Βοηθά να σταματήσει ο σχηματισμός ρυτίδων.
  • Κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό.
  • Βοηθά στη θεραπεία μικρών περικοπών ή εκδορών.

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι πριν χρησιμοποιήσετε το μέλι στο δέρμα σας, είναι σημαντικό να κάνετε μια δοκιμή. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα μελιού σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας και περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά. Εάν το δέρμα είναι ερεθισμένο, τότε σίγουρα δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μέλι.

Σε αντίθετη περίπτωση, μετά τον καθαρισμό του δέρματός σας με σαπούνι και νερό, εφαρμόστε το μέλι στο πρόσωπο ή σε άλλες περιοχές του δέρματος. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.