Υπάρχουν φορές που κάνετε λάθη χωρίς να τα καταλαβαίνετε, τα οποία όμως μπορεί να αποβούν μοιραία για το τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας, και κατά συνέπεια για εσάς την ίδια.

Δείτε λοιπόν 3 λάθη που κάνετε συχνά χωρίς να το καταλαβαίνετε και πως μπορείτε να τα αποφύγετε:

1. Όταν βλέπετε στο Internet κάποια makeup tutorial, δηλαδή βιντεάκια που δείχνουν βήμα βήμα την δημιουργία ενός μακιγιάζ, τότε θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψιν σας το δικό σας σχήμα προσώπου και ματιών, καθώς και τα χρώματα σας. Αν λοιπόν έχετε διαφορές με την makeup artist που το παρουσιάζει, τότε το look σας δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δοκιμάσετε κάτι που σας αρέσει, αλλά να προσπαθήσετε να το φέρετε στα δικά σας μέτρα, ακολουθώντας αυτά που γνωρίζετε πως ταιριάζουν σε εσάς. Επομένως, ακολουθήστε τις οδηγίες που σας προτείνει η ειδικός, αλλά όχι απαραίτητα κατά γράμμα.

2. Προσέξτε τις γυαλάδες. Αν έχετε μικρά ζυγωματικά επιλέξτε κάτι πολύ φωτεινό. Αν πάλι έχετε μεγάλα, αποφύγετε το και επιλέξτε κάτι πιο απαλό ή ένα ρουζ με ελάχιστο glitter.

3. Αν οι βλεφαρίδες σας δεν γυρνούν με τίποτα και θέλετε να τις γυρίσετε αφού έχετε βάλει μάσκαρα, τότε να ξέρετε πως με αυτό τον τρόπο τις καταστρέφετε, κάνοντας τις πιο αδύναμες. Αν επιμένετε να το κάνετε, επειδή δεν μπορείτε να τις γυρίσετε αλλιώς, επιλέξτε να απλώσετε ένα πάρα πολύ λεπτό στρώμα μάσκαρα, να τις γυρίσετε και στη συνέχεια να απλώσετε το κανονικό στρώμα.

Πηγή: Beautetinkiriaki.gr