Έχει αποδειχθεί ότι καλύτερα συστατικά για την περιποίηση και την ενυδάτωση του προσώπου σας είναι τα φυσικά. Αν, λοιπόν, θέλετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να τον περιποιηθείτε όπως του αξίζει δεν έχετε παρά να κάνετε σπιτικές μάσκες ενυδάτωσης, με πρώτες ύλες που έχετε ήδη στο σπίτι.

Παρακάτω θα βρείτε τρεις συνταγές για να φτιάξετε τις δικές σας, οι οποίες θα βοηθήσουν στη θρέψη του δέρματος του προσώπου και του σώματος, καθώς και στην αποκατάσταση των πιο ξηρών περιοχών.

Μάσκα σοκολάτας για απολέπιση

Με αυτήν τη μάσκα θα επιτύχετε τρία θεμελιώδη πράγματα για την φροντίδα του δέρματός σας: ενυδάτωση, απαλότητα και απολέπιση. Πώς θα την κάνετε; Ανακατέψτε 1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο, με 1/2 φλ. τσαγιού μέλι, 4 κουταλάκια του γλυκού βρώμη ή πλιγούρι σε σκόνη και 4 κουταλάκια του γλυκού κρέμα, κατά προτίμηση άοσμη. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, πλύνετε το πρόσωπό σας με φρέσκο νερό και απλώστε τη μάσκα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Μάσκα με αβοκάντο και ελαιόλαδο

Αυτή η μάσκα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων. Ιδανική για την πρόληψη της πρώιμης εμφάνισης ρυτίδων και σημείων γήρανσης, θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε και να επισκευάσετε το δέρμα σας. Καθαρίστε, λοιπόν, ένα αβοκάντο και ανακατέψτε το με μία κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Όταν το μείγμα αποκτήσει μια κρεμώδη υφή απλώστε τη μάσκα σε ολόκληρο το πρόσωπο, αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει καλά με άφθονο νερό.

Μάσκα με κρασί

Ένα ποτήρι κρασιού μετά από μια γεμάτη ημέρα αποτελεί το τέλειο αγχολυτικό. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ανακαλύψετε μια νέα χρήση του κρασιού, η οποία δεν είναι άλλη από την καθυστέρηση της κυτταρικής γήρανσης που προκαλείται από την οξείδωση, χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει το κρασί. Για να την παρασκευάσετε ανακατέψτε 4 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί με 2 κουταλιές της σούπας μέλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο. Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.