Η ώρα της εξόδου σας έχει φτάσει.. Είτε πρόκειται για ένα επαγγελματικό ραντεβού, είτε για χαλαρό καφεδάκι με τις φίλες, είτε για βραδινή glam εμφάνιση, πολλές φορές το μοιραίο δεν αργεί να συμβεί!

Υπερβολικό μακιγιάζ, βαρύ για την περίσταση άρωμα, ανεπιθύμητο σπυράκι…

Όλο και κάτι θα βρεθεί που θα είναι ικανό να σας χαλάσει την διάθεση, αλλά αν είστε κατάλληλα προετοιμασμένες για να το αντιμετωπίσετε, θα αποφύγετε τη σίγουρη καταστροφή.

Σας δίνουμε μερικά tips για να μείνετε ψύχραιμες και να ευχαριστηθείτε την έξοδό σας χωρίς άγχος:

1) Το κόκκινο κραγιόν που μένει στα δόντια. Οι περισσότερες βέβαια ξέρετε το κλασικό κόλπο με το χαρτομάντιλο. Αφού λοιπόν περάσετε το χρώμα στα χείλη σας, βάζετε ένα χαρτομάντιλο στο δάχτυλό σας, το βάζετε στο στόμα και το τραβάτε προς τα έξω ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα που έχουν μείνει στη μέσα μεριά των χειλιών. Για περισσότερη προστασία μπορείτε να αλείψετε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης ή babyoil στα δόντια σας κι έτσι το κραγιόν δεν πρόκειται να μείνει πάνω τους.

2) Όταν βάζετε σκιά στα μάτια σας, πολλές φορές λερώνεστε στο σημείο κάτω απ’ αυτά, κυρίως αν πρόκειται για σκουρόχρωμη σκιά. Για να αποφύγετε το γαλάκτωμα, άρα και την καταστροφή της βάσης σας, την ώρα που απλώνετε τη σκιά ακριβώς κάτω από τα μάτια σας, κρατήστε ένα χαρτομάντιλο. Θα κρατήσει όλη τη σκόνη που θα ξεφύγει από το πινελάκι.

3) Η μάσκαρα που δημιουργεί κόμπους στις βλεφαρίδες σας δημιουργεί άσχημο θέαμα. Αν τυχόν δείτε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αφαιρέστε την ποσότητα που ήδη έχετε τοποθετήσει στις βλεφαρίδες σας μ’ ένα μωρομάντιλο. Έπειτα τονίστε τις με λίγο βαζελίνη. Απλώνετε με τα χέρια και κάνετε την κίνηση που θα κάνατε με το βουρτσάκι της μάσκαρα.

4) Βάλατε υπερβολική ποσότητα ρουζ που πρέπει επειγόντως να αφαιρεθεί! Αν δεν έχετε χρόνο να ξανακάνετε τη διαδικασία από τη αρχή, τότε απλώστε λίγη πούδρα σε ουδέτερο χρώμα στην περιοχή για να απαλύνει την ένταση του ρουζ.
Αν όμως το ρουζ είναι κρεμώδες, τότε μ’ ένα σφουγγαράκι μικρό που απλώνετε make-up τραβήξτε το χρώμα με κινήσεις προς την κορυφή των μήλων σας. Το σφουγγαράκι θα απορροφήσει την παραπανίσια ποσότητα του ρουζ.

5) Υπερβολική δόση αρώματος. Αν δεν μπορείτε πια να κάνετε ντους, που είναι η πιο σίγουρη λύση τότε δοκιμάστε να αφαιρέσετε λίγο από το άρωμα μ’ ένα μωρομάντιλο ή ταμπονάρετε τα σημεία που ρίξατε το άρωμα μ’ ένα βαμβάκι ποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα. Το μυστικό είναι, το άρωμά σας να μην το μυρίζετε εσείς στο σώμα σας και σας πνίγει.

6) Άνιση κατανομή του bronzer στο δέρμα σας. Αν και γνωρίζετε ότι το bronzer θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν το απλώνετε στο σώμα σας, μερικές φορές τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Αν λοιπόν διαπιστώσετε τυχόν κενά σημεία που δεν έχουν χρώμα τότε προσθέτετε προσεκτικά λίγη ποσότητα ακόμα και βλέπετε για τυχόν διχρωμίες στην περιοχή.
Διαφορετικά μπορείτε να συμπληρώσετε τα κενά με λίγη από την bronze πούδρα σας.

Πηγή: labellissima.gr