Δεν αφήνονται μόνο οι γυναίκες μετά το γάμο, ή όπως συνηθίζεται να λέγεται «όταν δέσουν το γάιδαρό» τους, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται το ίδιο για την εξωτερική τους εμφάνιση και να βάζουν κιλά.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι άντρες είναι πιο πιθανό να βάλουν κιλά αφότου παντρευτούν.

Η Dr Jerica Berge από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα και η ερευνητικής ομάδα χρησιμοποίησαν στοιχεία από το πρόγραμμα «Project EAT», το οποίο παρακολούθησε τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και το βάρος περίπου 530 νεαρών ενηλίκων από τις μεσοδυτικές πολιτείες.

Πάνω από τους μισούς παντρεμένους άντρες, ποσοστό 58,5%, βρέθηκαν υπέρβαροι, συγκριτικά με το 39,8% των γυναικών, ενώ ζύγιζαν κατά 13% παραπάνω από άλλους άντρες που δήλωσαν ότι ήταν ελεύθεροι, ή είχαν σχέση.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σχολίασαν από μόνοι τους ότι ο λόγος ήταν απλός: «Ο γάμος προκαλεί κατάθλιψη στους άντρες» είπε ένας.

Ένας άλλος, που ήταν παντρεμένος για πάνω από δέκα χρόνια συμπλήρωσε: «Το 25% των υπέρβαρων, παντρεμένων αντρών, απλά αφήνεται, ενώ το 75% ασχολείται με την καριέρα του και όχι με το φαγητό που βάζει στο στόμα του».

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο έντυπο Families, Systems, and Health.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.