Το αργανέλαιο παράγεται από τους καρπούς του δέντρου Sous του Μαρόκο. Οι μαροκινές το χρησιμοποιούσαν για αιώνες, μέχρι που μία πρόσφατη έρευνα έφερε στο φως τις μοναδικές ιδιότητες του, που το καθιστούν ένα θησαυρό για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων σχετικών με την κερατίνη!

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Οι ώριμοι καρποί του Sous συλλέγονται και στη συνέχεια θρυμματίζονται σε ένα πέτρινο μύλο, μαζί με νερό, ούτως ώστε να πάρει τη μορφή πάστας. Η πάστα αυτή θα ζυμωθεί επανειλημμένα και μετά θα πιεστεί, για να πάρουμε το πρώτο εκχύλισμα του οργανελαίου.

Είναι μια διαδικασία που γίνεται αποκλειστικά με τα χέρια και απαιτούνται περίπου 20 ώρες εργασίας για να παραχθεί ένα μοναχά λίτρο! Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, Ω3 και Ω9 ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία τρέφουν την τρίχα και το καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμο στην αναδόμηση των πολύ ταλαιπωρημένων μαλλιών, αλλά και στην πρόληψη και αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και των μαλλιών.

Το κόστος του αγνού argan μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, αλλά τα οφέλη και τα αποτελέσματά του είναι το λιγότερο εκπληκτικά. Για ξηρά μαλλιά ή θαμπά, για μαλλιά με έντονο φριζάρισμα, είναι η καλύτερη φροντίδα. Τα ακόρεστα Ω3 και Ω9 λιπαρά οξέα διεισδύουν στην τρίχα και επισκευάζουν τους κατεστραμμένους θύλακες.

Η βιταμίνη Ε, βοηθά στην αποκατάσταση επανεμφάνιση της ψαλίδας. Δίνει λάμψη χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά, μιας και απορροφάται 100%, σφραγίζοντας την υγρασία στην τρίχα.

Σε αντίθεση με άλλα έλαια, δεν είναι λιπαρό, αλλά εξαλείφει το φριζάρισμα στα ταλαιπωρημένα και σγουρά μαλλιά. Είναι ελαφρύ με πολύ μικρή μοριακή δομή, γι’ αυτό και έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στην τρίχα και να απορροφάται και από τα πιο σκληρά και υαλώδη μαλλιά.

Ακόμα περισσότερο, λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για την UV ακτινοβολία και προστατεύει την τρίχα από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο τρόπος χρήσης του πολύ απλός. Σε φρεσκολουσμένα ή όχι μαλλιά, απλώνουμε στα μήκη και τις άκρες κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 5-10 σταγόνες και μέσα σε 5 λεπτά θα έχει απορροφηθεί δίνοντας λάμψη και δύναμη χωρίς να τα βαρύνει!

Με χρήση 2 φορές την ημέρα μπορούμε σταδιακά να επιτύχουμε ολική ανάπλαση της τρίχας, ακόμα και στα πιο ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Το αργανέλαιο αποτελεί την κορυφαία τεχνολογική ανακάλυψη της κοσμετολογίας για την τελευταία πενταετία. Είναι το ιδανικό προϊόν για να δείτε τα μαλλιά σας να αποκτούν κίνηση και λάμψη.

Δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν ο «χρυσός της ερήμου»!

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr