Το Ombre είναι μια τεχνική χρώματος οπού κερδίζει όλο και πιο πολύ έδαφος στις αγαπημένες επιλογές των Ελληνίδων. Αρχικά το είδαμε στη Sarah Jessica Parker στο «Sex & the City» άλλα ως γνωστόν τα πάντα στην Ελλάδα αργούν να εφαρμοστούν.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Όλο και περισσότερες γυναίκες ζητούν τη χρωματική διαβάθμιση για να καλύψουν πρώτα την τάση της μόδας που και φέτος κυριαρχεί σε όλους τους επώνυμους οίκους μαλλιών άλλα και σχεδιαστών και δεύτερον για να έχουν μια ασφαλή λύση που θα τους δώσει μια απόσταση από το κομμωτήριο.

Διατηρώντας τη φυσική σας βάση μπορείτε να επιλέξετε το Ombre και δουλεύοντας ο κομμωτής σας την τεχνική στα μήκη και στις άκρες, να σας δώσει μια χρωματική διαβάθμιση η οποία δεν θα απαιτεί να κάνετε επαναληπτική βαφή για 3-4 μήνες. Αυτό από μονό του είναι πολύ δυνατό πλεονέκτημα για να διατηρήσετε υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα στο χρώμα των μαλλιών σας αλλά με πολύ χαμηλό κόστος σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Το Ombre γίνεται με βαφή άλλα και με ντεκαπάζ.

Ombre με βαφή

Θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε πολύ κάλο επίπεδο υγρασίας θα κρατήσουν την ελαστικότητα τους και δεν θα αλλοιωθεί η ποιότητα των μαλλιών.

Ο περιορισμός που έχουμε όταν κάνουμε Ombre με βαφή είναι ότι δεν μπορούμε να ανέβουμε σε τόνους, δηλαδή δεν μπορούμε να έχουμε σε μια πολύ σκούρα βάση, πολύ ανοιχτά χρώματα στις άκρες. Άλλα με αυτή την επιλογή δεν ταλαιπωρούμε τα μαλλιά και έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα.

Ombre με ντεκαπάζ

Ως γνωστόν το ντεκαπάζ είναι μια διαδικασία που επιλέγουμε όταν θέλουμε να κάνουμε ξάνοιγμα στα βαμμένα μαλλιά πάνω από 4 τόνους. Αναλόγως το χρόνο παραμονής σε συνάρτηση με την δύναμη του οξιζενέ μπορεί να αφυδατώσει την τρίχα.

Όμως επιλέγοντας το ντεκαπάζ θα δώσετε μεγαλύτερες χρωματικές αντιθέσεις. Σκούρα ριζά σε πολύ ανοιχτή άκρη πιθανόν να χρειαστεί κάποιο ρεφλέ ανάμεσα στις επισκέψεις σας στο κομμωτήριο διότι η απόχρωση θα αποβάλλεται πιο γρήγορα και θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο τα μαλλιά σας για να διατηρήσουν τη λάμψη και την απαλή υφή που αναζητάτε.

Ombre λοιπόν είναι η πρόταση μας για το 2013 είναι σίγουρα μια τεχνική χρώματος που θα σας δώσει εκθαμβωτική λάμψη αλλά και ένα μοναδικό στιλ και σίγουρα θα τραβήξει όλα τα βλέμματα επάνω σας!

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr