Το δέρμα του τριχωτού διαφέρει από γυναικά σε γυναίκα. Πολλές γυναίκες έχουν πιο ξηρή επιδερμίδα και άλλες πιο λιπαρή.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Το βασικότερο πρόβλημα στις λιπαρές επιδερμίδες είναι ότι δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν την γνώση για να κατευνάσουν αυτό το φαινόμενο, με αποτέλεσμα μόλις λούσουν τα μαλλιά τους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το δέρμα τους να είναι πάλι λιπαρό.

Η λιπαρότητα είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε.

Ακολουθούν συμβουλές για να μειώσουμε τη λιπαρότητα…

Το ζεστό νερό είναι σύμμαχος της λιπαρότητας! Μειώνοντας τη θερμοκρασία του νερού, πετυχαίνουμε να διατηρήσουμε τους πόρους τους δέρματος κλειστούς και κατά συνέπεια να μειώσουμε τη λιπαρότητα.

Μειώνουμε την τριβή! Γυναίκες και άνδρες συνηθίζουν να σκουπίζουν τα μαλλιά τους μετά το λούσιμο με την πετσέτα, αυξάνοντας έτσι την θερμοκρασία στο τριχωτό, ανοίγοντας τους πόρους του δέρματος!

Μετά το λούσιμο σας και αφού το τελευταίο χέρι γίνει με όσο πιο κρύο νερό μπορεί να αντέξει η επιδερμίδα σας, ταμπονάρετε τα μαλλιά σας όσο πιο απαλά μπορείτε. Αυτό θα διασφαλίσει μια ηρεμία στους σμηγματογόνους αδένες και δεν θα εκκρίνουν λιπαρότητα.

Πιστολάκι! Και εδώ η θερμοκρασία είναι το στοιχειο το οποιο επιβαρύνει! Όσο λιγότερο πιστολάκι χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερα για το δέρμα σας. Αποφεύγετε τις έντονες θερμοκρασίες όταν τα μαλλιά σας είναι φρεσκολουσμένα.

Σωστή επιλογή σαμπουάν! Πάντα όταν θέλουμε να ρυθμίσουμε τη λιπαρότητα επιλέγουμε ένα σαμπουάν που η βάση του να είναι ο άργιλος.

Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να κλείνει τους πόρους του δέρματος και να απορροφά τη λιπαρότητα απο το τριχωτό.

Όπως παρατηρείτε πολλές απο εσάς κάνουν και τα 4-5 λάθη ασυναίσθητα γιατί ποτέ δεν τους συμβούλεψε κάποιος. Ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές και μέσα σε 2 εβδομάδες θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Καλή επιτυχία!

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr