Πολλά γράφονται για τις αφέλειες και πολλές γυναίκες ενώ τις τολμούν, δεν μένουν ικανοποιημένες.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Η προσωπολογία είναι μια επιστήμη που χρησιμοποιείται στην κομμωτική τέχνη εδώ και μια εικοσαετία. Στην Ελλάδα δυστυχώς πολλοί τη χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο.

Ίσως κάποιες να έχετε ακούσει για το Face Metrics Pro, την εφαρμογή που έχω δημιουργήσει για να εκπαιδεύω επαγγελματίες κομμωτές αλλά και να καταδεικνύω στην κάθε γυναίκα τα όμορφα αλλά και ευαίσθητα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Λεπτομέρειες θα βρείτε στο http://www.youtube.com/user/ikonomakisgr

Συμβουλές προσωπολογίας

Στην προσωπολογία, χωρίζουμε το πρόσωπο σε τρεις ζώνες:

1η: Από τη βάση των μαλλιών έως τη βάση συνοφρύωσης.

2η: Από τη βάση συνοφρύωσης έως το τελείωμα της μύτης.

3η: Από το τελείωμα μύτης έως το τελείωμα του πηγουνιού.

Εάν αυτές οι ζώνες είναι καθ’ ύψος αναλογικές μεταξύ τους, τότε υπάρχει αρμονία στο πρόσωπο και μπορούμε άφοβα να επιλέξουμε οτιδήποτε σε φράντζες ή αφέλειες.
 
Το στυλ που έχουμε, το επιλέγουμε για δύο λόγους. Πρώτον για να δημιουργήσουμε μια μοναδική εικόνα με χαρακτήρα και δεύτερον για να κρύψουμε τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά και να αναδείξουμε τα όμορφα.

Τις αφέλειες λοιπόν, μπορούμε να τις επιλέξουμε όταν θέλουμε απλά κάτι πιο χαριτωμένο στο πρόσωπό μας, ή, όταν θέλουμε να κρύψουμε ευαίσθητα χαρακτηριστικά.

Καλό θα είναι όσες έχετε πρόσωπα τα οποία ανοίγουν στο κάτω μέρος, ή έντονα μάγουλα να μην επιλέγετε αφέλειες.

Εάν «φορέσουμε» αφέλειες σε στρογγυλό πρόσωπο, θα το στρογγυλέψουμε ακόμα περισσότερο και η εικόνα θα είναι πιο βαριά. Οι αφέλειες κρύβουν τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά του προφίλ μας.

Όταν έχουμε μια μακριά μύτη, κοιτάζοντας το προφίλ μας, η μεσαία ζώνη του προσώπου δείχνει πιο ψηλή. Εκεί επιλέγουμε τις αφέλειες να ξεκινούν από ψηλά για να μικρύνουμε το φαινομενικό μάκρος της μύτης. Η μεσαία ζώνη θα ταιριάζει αναλογικά με την 1η και το προφίλ του προσώπου θα έχει μεγαλύτερη αρμόνια.

Όταν έχουμε μικρό μέτωπο, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε τις αφέλειες από πιο ψηλά, επιδιώκοντας την καθ’ ύψος αναλογία με τη 2η ζώνη. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε τη μέγιστη δυνατή ισορροπία στο προφίλ μας!

Οι αφέλειες λοιπόν μπορεί να δώσουν μια πολύ girly εικόνα αφενός και αφετέρου να κρύψουν τα ευαίσθητα χαρακτηριστικά του προσώπου σας!

Επιλέξαμε διάφορες αφέλειες σε διαφορετικούς τύπους και σας τις παρουσιάζουμε…

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr