Εσείς το γνωρίζατε ότι τα παντελόνια τζιν σαμποτάρουν την ομορφιά σας, αφυδατώνοντας τα πόδια σας; Ο ένοχος, λοιπόν, βρίσκεται στην ντουλάπα σας.

Πρόκειται για την τελευταία, δυσάρεστη, ανακάλυψη της τεχνολογίας υφασμάτων, που ισχυρίζεται πως τα τζιν απορροφούν όλη την «υγρασία» από το δέρμα, με αποτέλεσμα την ξηρασία και την αφυδάτωση του.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η αγγλική Vogue ανακοίνωσε τη δημιουργία ενυδατικών υφασμάτων τζιν που όπως τονίζει «θα ενσωματώνει υψηλής απόδοσης ενυδατικά συστατικά για περιποίηση της επιδερμίδας που θα προστατεύει τα πόδια σας από τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης των τζιν».

Ένα πρόβλημα που ανακαλύφθηκε ή ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τους ερευνητές; Όπως και να έχει, η νέα πρωτοποριακή φόρμα, με το όνομα Denim Spa, έρχεται σε τρεις τύπους, ένας με Alloe Vera, ένας με εκχυλίσματα ελιάς και ο τελευταίος για λεία πόδια (Smooth Legs). Η τελευταία μάλιστα καταπολεμά και την κυτταρίτιδα.

Στο μέλλον οι νέες αυτές φόρμες, θα ενσωματώσουν εκχυλίσματα βερίκοκου, έλαια φρούτων, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς και άλλα πολλά, απευθείας στο ύφασμα του τζιν, συνδυάζοντας έτσι τα παντελόνια με τις λοσιόν περιποίησης.

Τα προϊόντα Demin Spa θα στοιχίζουν περίπου 136 δολάρια (100 ευρώ), που είναι μία σχετική μικρή τιμή, ώστε να εξοπλιστείτε κατάλληλα για τον «ενυδατικό πόλεμο» με τα υφάσματα τζιν.