Ακόμη και αν δεν μαγειρεύετε για να φάτε, μπορείτε –πολύ πιο εύκολα- να μαγειρέψετε για το δέρμα σας. Πολύ έυκολες συνταγές για 100% φυσικές μάσκες προσώπου, που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα χημικά παρασκευάσματα.
Οι υπέρμαχοι των φυσικών καλλυντικών μας λένε να μην βάζουμε στο πρόσωπό μας κάτι που δεν θα μπορούσαμε να φάμε! Ορίστε λοιπόν:

Μάσκα με σόδα και λεμόνι – για δέρματα λιπαρά ή με σπυράκια

Σε ένα κουτάλι αναμειγνύετε μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού. Η μάσκα πρέπει να έχει τη μορφή αραιής κρέμας. Την απλώνετε στο πρόσωπο και την αφήνετε για μισή ώρα. Έπειτα ξεπλένετε με νερό ή – αν θέλετε να κάνετε απολέπιση – βρέχετε τα χέρια και κάνετε μασάζ στο πρόσωπο.

Μάσκα με μπανάνα – για θρέψη και ενυδάτωση

Ανακατεύετε μια λιωμένη μπανάνα με μαύρη ζάχαρη. Απλώνετε στο πρόσωπο και αφήνετε για μισή ώρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για απολέπιση.

Μάσκα με μέλι και πορτοκάλι – για ενυδάτωση
Ανακατεύετε μέλι με χυμό πορτοκαλιού και απλώνετε στο πρόσωπο. Μπορεί να γίνει και με λεμόνι, αν θέλετε πιο έντονη δράση.

Μάσκα με μέλι και αβοκάντο
Ανακατέυετε μέλι με λιωμένο αβοκάντο και απλώνετε στο πρόσωπο. Το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ το αβοκάντο ενυδατώνει χωρίς να κλείνει τους πόρους.