Απολαυστικός πειρασμός…

Υλικά:

1/2 κιλό φρέσκα συκωτάκια πουλιών
1 & 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
200 γρ. φέτα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετάκια
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κ.σ. ούζο
2-3 κούπες νερό

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά τα συκωτάκια για πολύ λίγο, μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ακόμα ελάχιστα. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε να βράσει.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι. Αφού πιει όλο το νερό, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για ένα λεπτό. Εάν θέλουμε σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγη ακόμα ρίγανη για να αποκτήσει πιο έντονο άρωμα.

Πηγή: greekcook.gr