Δεν υπάρχει καλύτερη βόλτα το καλοκαίρι από την παραλία. Τι γίνεται όμως αν έχετε μωρό ή μικρά παιδιά; Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε το μπάνιο σας στην θάλασσα ή θα είναι ταλαιπωρία για μεγάλους και μικρούς; Μην ανησυχείτε, εδώ είναι 5 tips για να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα και το μωρό επίσης!

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Είναι απαραίτητο να απλώνετε στο μωρό αντηλιακό από τη στιγμή που εκτίθεται σε ήλιο. Εννοείται βέβαια πώς δεν πηγαίνετε για μπάνιο τις επικίνδυνες ώρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα ενώ φροντίζετε πάντα τις ώρες που βρίσκεστε στη παραλία το μωρό να φοράει ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και να βρίσκεται κάτω από ομπρέλα. Για παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω, συνιστάται να εφαρμόζετε αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και να επαναλαμβάνετε κάθε 1-2 ώρες. Ζητήστε από τον παιδίατρό σας να σας συστήσει εκείνος ένα αντηλιακό κατάλληλο για το δέρμα του μωρού σας.

Μην ξεχάσετε επίσης το καπέλο!

Ένα εύκολο τέχνασμα ώστε να μην διαμαρτύρονται τα παιδιά σας όταν φοράνε καπέλο και να το συνηθίσουν, είναι να το ξεκινήσετε από νωρίς. Ψάξτε για ένα ελαφρύ, πλατύγυρο καπέλο που να δένει ή να έχει τον αγαπημένο ήρωα του παιδιού σας. Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…