Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να μοιάζουνε με υπερταχεία τρένου αλλά πρέπει πάντα να βρίσκετε χρόνο για μια στάση ανεφοδιασμού και δημιουργικού παιχνιδιού με το παιδί σας. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Πρέπει λοιπόν να βρείτε χρόνο για να περάσετε ώρα με το παιδί σας για να μην νιώθει ότι το παραμελείτε. Κάτι έξυπνο και δημιουργικό είναι το παραμύθι την ώρα του ύπνου. Κάθε παιδί απολαμβάνει αυτή την ώρα γιατί νιώθει ότι είστε πραγματικά δίπλα του. Κάντε λοιπόν το καθημερινό παραμύθι ιεροτελεστία και βάλτε και τον μπόμπιρα στο παιχνίδι.

Δεν χρειάζεται να του διαβάσετε ένα παραμύθι από τα πολλά που κυκλοφορούν. Σκαρώστε το δικό σας παραμύθι και κάντο να συμμετέχει κι αυτό στη διαδικασία γέννησης του. Πείτε του να πει μια λέξη ή μια φράση και φτιάξτε το δικό σας παραμύθι.

Αυτό το παιχνίδι θα οξύνει την φαντασία του αλλά και κάθε βράδυ θα αδημονεί για το νέο, μόνο δικό σας παραμύθι. Αυτό το τέχνασμα θα του δώσει μεγάλη χαρά αλλά και θα το κάνει να νιώθει ότι μοιράζεστε κάτι μοναδικό.

Με την διαδικασία αυτή ο βραδινός ύπνος θα γίνει πολύ εύκολη υπόθεση καθώς θα ξαπλώνει αμέσως και πολλές φορές θα το βρείτε να σας περιμένει στο κρεβάτι του για να σκαρώσετε την δική σας ιστορία.

Πηγή: momyz.gr