Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, οι γυναίκες χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, για να νιώσουν καλύτερα για τον εαυτό τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Michael A. Stefanone, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες όχι μόνο μοιράζονται περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook, αλλά ότι βασίζουν την αυτοεκτίμησή τους στην εξωτερική τους εμφάνιση. Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι ότι το Facebook είναι ένας τρόπος για να ενισχύσουν την αυτό-εικόνα τους!

Στην έρευνα συμμετείχαν 311 φοιτητές. Εξετάστηκε τόσο ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν το Facebook, όσο και άλλοι παράγοντες πάνω στους οποίους «στηρίζουν» την αυτοπεποίθησή τους.

Ορισμένοι από αυτούς «στηρίζουν» την αυτοεκτίμηση τους στην εξωτερική τους εμφάνιση και την άποψη των τρίτων. Άλλοι αρκούνταν στην αγάπη που είχαν εισπράξει από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Οι γυναίκες έδιναν μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψη των άλλων και φαίνεται πως περνούσαν περισσότερες ώρες στο Facebook, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους.