Τέσσερα σημεία στο σπίτι που είναι πιο βρώμικα απ’ όσο νομίζετε

Πώς να τα καθαρίσετε σωστά


ΓΥΝΑΙΚΑ
11:10
21/08/2020
Τέσσερα σημεία στο σπίτι που είναι πιο βρώμικα απ’ όσο νομίζετε
1
loading

Ενώ υπάρχουν πολλά σημεία μέσα στο σπίτι που αναμφισβήτητα απαιτούν καθαρισμό και απόλυμανση -μπάνιο, πάγκοι κουζίνας, δάπεδα-, τώρα περισσότερο από ποτέ μάλιστα, υπάρχουν και εξίσου αρκετά σημεία που δεν πάει ο νους ότι πρέπει να καθαρίζονται σε αρκετά τακτά διαστήματα.

Δείτε παρακάτω, λοιπόν, ποια είναι αυτά και μην ξεχνάτε να τα συμπεριλαμβάνετε στην καθαριότητα κάθε φορά.

Πόμολα πόρτας

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αλήθεια πόσες φορές καθαρίζετε πραγματικά τα πόμολα του σπιτιού σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε είναι να τα ξεσκονίσετε, εν συνεχεία να τα τρίψετε με ένα υγρό πανί με απορρυπαντικό και τέλος να τα σκουπίσετε με ένα στεγνό πανί.

Διακόπτες φωτός

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες φορές την ημέρα ανάβετε και σβήνετε τα φώτα; Ειδικά αν έχετε παιδιά και το βρίσκουν για παιχνίδι αυτές αυξάνονται κατά πολύ. Για να καθαρίσετε, λοιπόν, τους διακόπτες πάρτε ένα υγρό πανί και περάστε τους από μία φορά.

Βρύσες

Για να καταλάβετε πόσο βρώμικη είναι η βρύση του μπάνιου ή της κουζίνας, σκεφτείτε μόνο πόσα πράγματα πιάνετε πριν τις ανοίξετε. Γι αυτό μην παραλείπετε ποτέ να τις καθαρίζετε, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.

Τηλεχειριστήρια

Δεν υπάρχει άνθρωπος στο σπίτι που να μην πιάνει τα τηλεχειριστήρια, είτε πρόκειται για εκείνο της τηλεόρασης, είτε για του κλιματιστικού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να τα απολυμάνετε είναι να αφαιρέσετε τις μπαταρίες. Εν συνεχεία να τα περάσετε με ένα υγρό πανί με καθαριστικό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα κενά μεταξύ των κουμπιών. Για μεγαλύτερη ευκολία στις στενές αυλακώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπατονέτα ή σε περίπτωση που υπάρχουν ενοχλητικά ψίχουλα που δεν βγαίνουν μία οδοντογλυφίδα. Τέλος, στεγνώστε το με ένα στεγνό πανί και επαναφέρετε τις μπαταρίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Καθαριοτης

    Οι πρωτόγονοι άνθρωποι ήταν ακάθαρτοι για αυτό ήταν και απολίτιστοι .Οι επόμενες γενεές φρόντιζαν περισσότερο για τήν καθαριότητά τους .Η ιστορία ονομάζει τούς λαούς αυτούς πολιτισμένους ,και η απόδειξη ,μπορούν να θεωρηθούν έξ ίσου πολιτισμένοι οι αρχαίοι Έλληνες με τούς ανθρώπους ,οι οποίοι ζούσαν στα σκοτάδια τού Μεσαίωνα ,όχι βέβαια ,οι πρώτοι είχαν τήν καθαριότητα ώς ιδανικό τους ,οι δεύτεροι σπανίως καθαρίζουν το.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει