19
loading

Διένυε ήδη τη δεκαετία των 30 και είχε κουραστεί να ψάχνει τον τέλειο σύζυγο και πατέρα των παιδιών της. Μια σειρά από αποτυχημένες σχέσεις την είχαν απογοητεύει. Ήθελε όμως πολύ να γίνει μητέρα. Έτσι πριν από περίπου δέκα μήνες είπε να δοκιμάσει μια ριζοσπαστική προσέγγιση: να βρει πατέρα για το παιδί της μέσω μιας διαδικτυακής αγγελίας.

«Είμαι στα 30 μου και έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια αναζήτησης του κ. Σωστού ή του κ. Λάθους. Θέλω ένα μωρό», έγραφε η διαφήμισή της που αναρτήθηκε σε έναν ιστότοπο αγγελιών, το Craigslist. Ο πατέρας θα έπρεπε να έχει ύψος άνω του 1,75, να είναι μικρότερος από 40 ετών και να είναι διατεθειμένος να υποβληθεί σε εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Θα έπρεπε επίσης να διαθέσει «μερικές ημέρες για συχνό σεξ»!

Η Τζέσικα δεν μετανιώνει μέχρι σήμερα για την ανορθόδοξη αυτή προσέγγισή της. «Οι παππούδες μας δεν περνούσαν χρόνια ολόκληρα ως συγκάτοικοι. Η δημιουργία μιας οικογένειας ήταν ο στόχος της προσπάθειάς τους», λέει. Η ίδια έβλεπε και πολλούς φίλους της να ξεκινούν μια οικογένεια έπειτα από έναν «τρελό έρωτα», μόνο και μόνο για να χωρίσουν λίγο καιρό αργότερα.

«Αποφάσισα ότι θα θυσίαζα τον ρομαντισμό εφόσον το παιδί θα είχε δύο γονείς που θα το αγαπούσαν και θα το πρόσεχαν», τονίζει στο BBC.

Ζητείται μπαμπάς!

wk367778303

Ανάρτησε την αγγελία στο Craigslist την ώρα που βρισκόταν στο λεωφορείο. Μέχρι να φτάσει στον προορισμό της, το κεντρικό Λονδίνο, είχε ήδη λάβει μια σειρά από απαντήσεις. Και κανόνισε μια συνάντηση με τον περισσότερο υποσχόμενο υποψήφιο την ίδια εκείνη βραδιά.

Ένα χρόνο νωρίτερα, η Τζέσικα ήταν σε μια μακροχρόνια σχέση με τον Ντέιβιντ. Όπως και η ίδια, εκείνος ήθελε παιδιά, αλλά δεν… βιαζόταν. «Ήθελε να περιμένει μέχρι να νιώσει καλύτερα με τη ζωή του και την καριέρα του. Σκεφτόμουν: Έλα τώρα!».

Ήθελε να κάνει παιδί από τη στιγμή που έκλεισε τα 30 και ζήλευε τους φίλους της που ξεκινούσαν οικογένειες. Αυτό που την αναστάτωσε ακόμη περισσότερο ήταν μια επίσκεψη σε μια θεία της στο νοσοκομείο. Η θεία δεν είχε παιδιά και η Τζέσικα πίστευε ότι οι γιατροί την αγνοούσαν, καθώς δεν υπήρχε κανένας δικός της άνθρωπος να τους ασκήσει πίεση για να την προσέξουν καλύτερα. «Σκέφτηκα ότι υπήρχε ένα ρίσκο για εμένα να καταλήξω σε μια παρόμοια κατάσταση αν δεν έκανα παιδιά».

Τερμάτισε τη συνάντησή της με τον Ντέιβιντ τον Μάρτιο του 2016 και σχεδόν αμέσως άρχισε να βγαίνει με έναν συνάδελφό της, τον Σκοτ. Και εκείνος ήθελε να κάνει ένα μωρό, αλλά μετά από προσπάθειες έξι μηνών δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Πήγαν λοιπόν στον γιατρό, που τους πρότεινε να κάνουν εξετάσεις. Οι δικές της ήταν εντάξει, του Σκοτ όμως έδειξαν ότι υπήρχαν ζητήματα γονιμότητας. «Δεν αντέδρασε καλά στο νέο και κατέρρευσε. Δεν ένιωθα ότι είχα την ικανότητα να τον στηρίξω», λέει η Τζέσικα. Ο χωρισμός ήρθε μετά από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους το 2016.

Η επόμενη κίνησή της ήταν να μιλήσει με έναν γυναικολόγο, ο οποίος της πρότεινε την εξωσωματική γονιμοποίηση με δότη σπέρματος. Η Τζέσικα ήθελε όμως το παιδί της να έχει έναν πατέρα που θα το νοιάζεται και έτσι δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα. Το συζήτησε, ωστόσο, με μια φίλη της, που της απάντησε: «Γιατί να ξοδέψεις 700 λίρες για σπέρμα όταν μπορεί να πας στο μπαρ και να βρεις κάποιον που θα στο προσφέρει δωρεάν μετά χαράς;». Η ίδια δεν ήθελε όμως να βρει απλώς κάποιον σε ένα μπαρ και να κάνει σεξ μαζί του, χωρίς να ξέρει τίποτα για το ιατρικό του ιστορικό. Δεν ήθελε επίσης να «παγιδεύσει» κάποιον σε μια εγκυμοσύνη.

Μια άλλη εναλλακτική που σκέφτηκε να εξερευνήσει ήταν οι εφαρμογές για γνωριμίες. Ως καθηγήτρια όμως δεν ήθελε να αναρτήσει στο διαδίκτυο μια φωτογραφία τη, καθώς ανησυχούσε ότι κάποιος μαθητής της μπορεί να την έβλεπε. Έτσι σκέφτηκε το Craigslist. Πληκτρολόγησε την αγγελία στο λεωφορείο και την ανάρτησε στο τμήμα με τα «προσωπικά».

Δεν έθεσε υπερβολικά πολλές παραμέτρους για τον πατέρα του παιδιού της. Μόνο ύψος, ηλικία και σεξουαλική υγεία. «Ήθελα απλώς να γνωρίσω έναν καλό άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες», λέει. Άρχισε να λαμβάνει αρκετές απαντήσεις, ορισμένες από τις οποίες συνοδεύονταν και με φωτογραφίες από… πέη. Ορισμένοι της έγγραψαν ότι έχουν βοηθήσει αρκετές ακόμη γυναίκες με το ίδιο θέμα, κάτι που την αποθάρρυνε. «Το τελευταίο που χρειαζόμουν ήταν το παιδί μου να βρεθεί σε ένα πάρτι και να ερωτοτροπεί με συγγενείς χωρίς να το γνωρίζει». Ένας άντρας της έγραψε ότι ήταν απεγνωσμένος για ένα παιδί μετά την αποβολή της πρώην συντρόφου του. Ούτε αυτός της γέμισε το μάτι. Ένιωσε ότι ήταν υπερβολικά ευάλωτος.

Υποψήφιος Νο…

wk728510233

Και τότε έλαβε ένα μέιλ από τον Ρος. Ήταν 33 ετών και ζούσε επίσης στο Λονδίνο. Είχε και εκείνος ορισμένες καταστροφικές σχέσεις, αλλά λάτρευε το γεγονός ότι ήταν θείος και ήθελε να γίνει πατέρας. Οι δυο τους συμφώνησαν να συναντηθούν για ποτό εκείνο το βράδυ. «Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ πιο εμφανίσιμος από κοντά σε σχέση με τη φωτογραφία που είχε στείλει», λέει η Τζέσικα.

Όπως διαπίστωσαν, είχαν διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, συμφώνησαν όμως ότι «υπάρχει ένας θεός που αγαπά τους πάντες» και ότι θα ήθελαν «ένα παιδί να αισθάνεται άνετα με ανθρώπους οποιασδήποτε πίστης». Το πρώτο αυτό ραντεβού έκλεισε με ένα φιλί. Λίγες ημέρες αργότερα, βγήκαν για δείπνο και κανόνισαν να πάνε για ιατρικές εξετάσεις. Στο τέταρτο ραντεβού ήρθε και το σεξ.

«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για ένα παιδί, γνωρίζοντας ότι θα έπαιρνε κάποιο διάστημα». Μέσα σε λίγες εβδομάδες όμως η Τζέσικα κρατούσε στα χέρια της ένα τεστ εγκυμοσύνης θετικό. «Έμαθα ότι είμαι έγκυος περίπου έξι εβδομάδες αφότου ανάρτησα την αγγελία. Ήταν μια έκπληξη. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενα», σημειώνει. Μάλιστα, ο Ρος δεν είχε προλάβει καν να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το ζευγάρι αποφάσισε να μη συντάξει κάποιο συμβόλαιο για τα επιμέρους της σχέσης και συμφώνησε να μην έχει σεξουαλικές σχέσεις με τρίτους. «Δεν ήθελα να βάλω ταμπέλα στη σχέση μου με τον Ρος. Ήμουν χαρούμενη που ήμουν έγκυος, αλλά ανησυχούσα ότι αυτό μπορεί να με έκανε να σκεφτώ ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του».

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο Ρος ήταν δίπλα της και τη συνόδευε στον γιατρό. Είχαν ακόμη και καβγάδες για το αν θα μάθαιναν το φύλο του παιδιού, κάτι που την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι μάλλον είχαν αρχίσει να δημιουργούνται συναισθήματα για εκείνον.

Στους γονείς τους ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη, χωρίς όμως να διευκρινίσουν πώς προέκυψαν όλα. Ο Ρος μετακόμισε στο σπίτι της δύο μήνες πριν από τη γέννα, που λόγω περιπλοκών, ανάγκασε τη Τζέσικα να μείνει στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα μετά. «Ο Ρος κοιμόταν σε ένα σλίπινγκ μπαγκ στο πάτωμα δίπλα μου όλον αυτόν τον καιρό»

Το ζευγάρι είναι σήμερα μαζί κάτι λιγότερο από έναν χρόνο και το μωρό τους είναι δύο μηνών. Ακόμη μαθαίνει πράγματα ο ένας για τον άλλον και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ένα δεύτερο παιδί.

«Δεν μετανιώνω για τη διαφήμιση», λέει η Τζέσικα και συνεχίζει: «Δεν πιστεύω ότι μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις με το να κάθεσαι και να περιμένεις υπομονετικά να προσγειωθεί στα πόδια σου!».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

19
σχόλια
 1. avatar Κικη Ματ….

  Ξυπολητες
  Ξυπολητες λέξεις χορεύουν σένα χάρτινο φουστάνι
  Πράσινα ρόδα ,ουράνια τόξα σε μια λακουβα πετρέλαιο
  Ξυπολητες λέξεις

 2. avatar pliman

  Ο Θεος και η Παναγια η παραμυθια να σας εχει καλα.

 3. avatar Κικη Ματ….

  Το σύμφωνο
  ...................
  Ζωές με σύμφωνα συμβιωσεις
  Ανταλλακτική παροχή συναισθημάτων
  Ζωές που θα συντροφεύουν
  Των ανθρώπων οι ζωές
  Ορμητήριο ένα χθες...
  Την αγάπησα αλλά με άφησε
  Τώρα;Είναι το τώρα
  Ξέχασα την αγγελία
  Παλιά,απεγνωσμενη ιστορία
  Ζητηται εργασία.

 4. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  συνηθως το \"\"αλογο \"\"σερνει το καρο
  εδω το \"\"αλογο\'\'σπρωχνει το καρο
  το αποτελεσμα ειναι σχεδον το ιδιο
  ενα καρο με τη πραματεια του ταξιδευει το ταξιδι της ζωης.....
  αν παλι το \"\"αλογο\"\" δυστροπησει η αρρωστησει οι συνεπειες θαναι ιδιες ειτε εσερνε ειτε εσπρωχνε το καρο
  αναλογα και με το δρομο και τη τυχη, αλλα καρα θα συνεχισουν να κυλανε,αλλα θα κοκκαλωσουν κιαλλα θα παρουν τον κατηφορο προς τα πισω
  εκατομμυρια οι παραλλαγες στο πως γραφεις το μηδεν στο χαρτι της ζωης
  καθε χερι κιαλλος τροπος
  το αποτελεσμα το ιδιο ,ενας κυκλος που τον λεμε μηδεν....
  ο κυκλος της ανθρωπινης ζωης.
  Δυσκολο να παραδεχτεις οτι αυτο που τικτεις δεν ειναι κτημα σου,ουτε φυσικα προιόν αγοραπωλησίας και συμβατικων υποχρεώσεων.....
  τα παντα γυρω ειναι ανταποδοτικα ,θεμα δουναι και λαβειν.. Σε γεννησα σε μεγαλωσα επενδυσα σε σενα τωρα θα μου ανταποδωσεις ,εστω την απολυτη ψευδαισθηση οτι μεσα απο σενα διαιωνιζομαι......η εστω οτι και γω εκανα παιδια οπως οι γνωστοι μου... δεν ειμαι η Σαρα του σογιού....
  δε βαριεσαι, χωρις την τεκνογονια ,τα παιδια τις γυναικες και φυσικα τον θεό...!!!!.. με τι θα ξεχνιοσουνα μεχρι να τελειωσει η \"\" θητεία\'\'
  αν δεν υφισταται λογος της πρεπει οπωσδηποτε να τον εφευρεις.

  1. avatar χαχαχαχα

   Ναι ΟΚ....δεν τελειώνεις λοιπόν και με την δική σου θητεία;
   Έτσι κι αλλιώς δεν έχεις να προσφέρεις και τίποτα άξιο λόγου.....

  2. avatar criskalts

   Αυτός ΠΙΣΤΕΥΕΙ (σοβαρά μιλάω, το δήλωσε ο ίδιος) ότι μας ψεκάζουν...
   Φανταστείτε κρίση, αντίληψη και συγκρότηση σκέψης που μπορεί να έχει ενα τέτοιο άτομο.
   Μέγας ανθρωποδιώχτης, ακόμα και τον ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ τον φρίκαρε και από πάνω τον αποκαλεί παπαχαφιέ...ΔΕΝ παίζεται λέμε ... ζντακ ο τύπος, τράκαρε με βερίκοκο.

  3. avatar criskalts

   Κι\' όλα αυτά από κάποιον που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ οτι μας ψεκάζουν...
   Να εμπιστευθείς την κρίση, την δομημένη σκέψη ή την αντίληψή του;

  4. avatar Κικη Ματ….

   Με φόβο,μην και ορμησει ο τζακ και με ξεκοιλιασει...Μου άρεσε πολύ αυτό που εγραψες.
   Φοβούμενη και τρεμαμενη φωνη
   Σκιαγμενη από φύλλο
   Ή γιαγιακα μου η,καλη
   Μέχει για φανταστικό φίλο
   Γιαγιουλα μου καλή πως να στο πω;
   Το τζασε είναι βαρυ

   1. avatar criskalts

    Ελπίζω να πήρες το μάθημά σου από αυτόν.
    Σε όλους έτσι φέρεται ο ευγενής αυτός κύριος.
    Χαμένος κόπος για \'\'ψαγμένο\'\' κορμί

    1. avatar Κικη Ματ….

     Μάλιστα σεβασμιωτατε.θα γραψω τις ξυπολητες αύριο το πρωί ,άμα θες δεστες .

   2. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

    νομιζα οτι δεν εισαι κατηγοριας \"\"καλτσας \"\",εσφαλα ξανα
    θα στο ξαναπω για δεκατη φορα
    παρακαλω μη μου απευθυνεσαι ,φρικαρω, μου θυμιζεις τον παππαχαφιέ,δε σουπε η μανουλα να μη κακομεταχειριζεσαι παππουληδες;;

    1. avatar Κικη Ματ….

     Transport socks;αυτό εννοείται;Άμα σε φρικαρω , τουλάχιστον θέλω να ξέρω τον λόγο προς βελτίωση μου φυσικά.

     1. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

      στην καλτσοδετα την ουρα μου αναφερθηκα ειναι προφανεστατο,δε την βλεπεις παντου ξωπισω μου;;
      δε ξερω τι ειναι το καλυτερο για σενα ,ουτε και με αφορα ,ουτε κανω υποδειξεις
      εγω φρικαρω, εγω εχω τη δυσανεξια ,και εγω σου ζηταω απλα να μη μου απευθυνεσαι,ok??
      ζηλεψες την καλτσοδετα ή τη σοφή οχιά;
      δε το σταματαμε εδω;;

     2. avatar Κικη Ματ….

      Οκ,ειπε ο κούκος στην κουκουβάγια.

  5. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΛΙΩΡΗΣ

   ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΕΙΣΔΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙΑ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ , ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΑΜ-ΚΑΚΑ-ΚΟΚΟ ΚΑΙ ΝΑΝΙ.
   ΤΑ ΛΙΓΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΑ ΕΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ.

   1. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

    αν αναφερεστε στο σχολιακι μου σας ανταπαντω οτι ειλικρινα δεν ξερω αν σολες τις περιπτωσεις ενας καρκινοπαθης διχως ελπιδα πρεπει να γνωριζει οτι το αναποφευκτο ειναι κοντα ,δεν ξρω αν με εννοειτε
    η εκκλησια εχει τον ορο παραμυθία για τον καταπραυντικο λογο,παραμυθι με συνταγη εκκλησιας δηλαδη
    ειναι δικοπο μαχαιρι να ζεις μεσα στο παραμυθι,ισως καποιοι δεν αντεχουν ουτε στιγμη εξω απο αυτο,ελοχευει υπερμετρη καταθλιψη και διπολικη συμπεριφορα αν εστω υποσυνειδητα αναλογισυτεις το ποιος εισαι και γιατι....
    Καλιο κοιτα τους αλλους και πυροβολα με το λαικλοβολο που σου παρεχει το ζουκερφρικ και οι επιγονοι..φτιαξε εικονικα πτωματα ειδωλα και \"\"φιλους\"\"και συνεχισε ως ενα γραναζακι της γκαζιερας στο δρομο που σερνονται κοι αλλοι....
    αλλιως;;
    θες να γινεις περιθωριο;;

    1. avatar …ΙΖΟΛΔΗ

     Έχω ξεκινήσει την ελεύθερη πτώση, από χαμηλό ύψος, για τα τάρταρα.
     Πόνημα σε εύθετο χρονικό διάστημα, μήπως δια ευθυμίας, γλιτώσω τη συντριβή!

     1. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

      ειμαστε 24χ7open
      πεσε αφοβα
      θα σε περιμενουμε ,ολα τα αδεσποτα,με ανοικτες αγκαλιες, στο πατο.....
      Tartar no more,only cavities....

     2. avatar …ΙΖΟΛΔΗ

      Λαμπρά επραξες που με ενημερώσες!

      Σε αυτή τη περίπτωση, φρονώ πως ναι μεν θα προσπελάσω το σκόπελο της ολοσχερούς συντριβής, από την ελεύθερη πτώση μου (μιας και θα με περιμένουν τα μη δεσποζόμενα, στο πάτο των ταρτάρων, με ανοιχτές αγκαλιές να με πιάσουν), πλην όμως δεν είμαι βεβαία, ως προς το αν εν τέλει, θα τη σκαπουλάρω ( κοινώς θα σωθώ), καθόσον μεταξύ των, σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, όλο και κάποιο άγριο αδέσποτο θα υπάρχει(αφού είναι και πολλά στον αριθμό) που θα με βλέπει για μεζέ και θα θέλει να με κάνει μια χαψιά!

      Πώς να πέσω άφοβα τότε, στο έσχατο αυτο ενδεχόμενο?

      ΥΓ: Ρητορικού τύπου το ερώτημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...