Αν θέλετε να γίνετε ειδικοί στην προετοιμασία της αποσκευής και να μην θεωρείτε την όλη διαδικασία ως βραχνά κάθε φορά που είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε, αποφύγετε τα παρακάτω πέντε λάθη που συνήθως κάνετε.

Η διαδικασία, αν το καλοσκεφτείτε, είναι πολύ απλή, αρκεί να είστε οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε, έτσι ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως κατά την διάρκεια του check in.

  • Δεν χρησιμοποιείτε τσάντες συμπίεσης. Και έτσι κάθε φορά που πάτε να κλείσετε την αποσκευή σας μπαίνετε σε διαδικασίες και εφευρίσκετε τρόπους για το πώς θα τα καταφέρετε. Αντιθέτως, οι τσάντες συμπίεσης αφαιρούν τον αέρα και έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο, ο οποίος θα σας φανεί χρήσιμος, σίγουρα, στην επιστροφή καθώς  όλο και κάτι θα ψωνίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Παίρνετε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσετε την βαλίτσα με όχι και τόσο χρηστικά αντικείμενα, μόνο και μόνο επειδή σας πιάνει ανασφάλεια. Δεν χρειάζεστε επτά μπλούζες για ένα τριήμερο ταξίδι, ούτε τρία ζευγάρια παπούτσια. Κάντε συνδυασμούς ασφαλείς, σε χρώματα κλασικά και αποφύγετε τις extreme εμφανίσεις.
  • Δεν αξιοποιείτε τις τσέπες των ρούχων σας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού προτιμήστε να φορέσετε ρούχα με πολλές τσέπες, έτσι ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε εξτρά αντικείμενα που ίσως να μην χωρέσουν στη χειραποσκευή σας.
  • Τοποθετείτε τα ρούχα τυλιγμένα σε ρολά. Ναι όλοι ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος τρόπος πακεταρίσματος είναι και ο πιο «οικονομικός» σε άποψη χώρου. Αυτό που θα συνειδητοποιήσετε, ωστόσο, μόλις βγάλετε τα ρούχα από την βαλίτσα σας είναι το ότι ο συγκεκριμένος τρόπος τα τσαλακώνει πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να μην έχετε τρόπο να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση, καθώς σίγουρα δεν έχετε πάρει μαζί σας και σίδερο.
  • Δεν φοράτε τα ρούχα που δεν χωράνε στην αποσκευή. Σίγουρα δεν θέλετε να μοιάζετε με… κρεμμύδι, φορώντας μπλούζα, ζακέτα και μπουφάν, ωστόσο αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο στη βαλίτσα σας και να πάρετε εκείνο το μπουφάν ή την ζακέτα που δεν χώρεσε σε αυτή. Δεν χρειάζεται να ντρέπεστε, υπάρχουν κι άλλοι ταξιδιώτες ντυμένοι όπως κι εσείς, καθώς πρόκειται για άτυπο «κανόνα» εξοικονόμησης χώρου στην αποσκευή σας.