Το να ταξιδεύεις μόνος, μπορεί να αποδειχθεί η πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία στην ζωή σου. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού σου πρέπει να μείνεις μόνος.

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα δεις ότι είναι πολύ εύκολο να κάνεις νέους φίλους, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μοιράσου την εμπειρία σου με την παρέα σου και πρότρεψέ τους κι αυτούς να ξεπεράσουν τους φόβους και τα ταμπού τους και να τολμήσουν κι ό,τι κι εσύ. Μόνο κερδισμένοι θα βγουν από μια τέτοια εμπειρία.

Μείνε σε ένα hostel

Εκτός από το ότι θα μειώσει κατά πολύ το budget του ταξιδιού σου, η διαμονή σε hostel θα σε βοηθήσει πολύ να κοινωνικοποιηθείς, να κάνεις νέες γνωριμίες και, γιατί όχι, νέους φίλους.

Ακόμη κι αν δεν νιώθεις ιδιαίτερα άνετα σε ένα δωμάτιο με ξένους, μπορείς να επιλέξεις κάποια από τα πριβέ δωμάτια, που όλα τα hostel, πλέον, διαθέτουν. Και σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, δεν θα χάσεις την δυνατότητα κοινωνικοποίησης, καθώς η παρεΐστικη ατμόσφαιρα των hostels ευνοεί πολύ τις νέες γνωριμίες.

Μάλιστα, θα ανακαλύψεις ότι πολύς κόσμος, όπως κι εσύ, ταξιδεύει μόνος του πρόθυμος να γνωρίσει νέους ανθρώπους και να κάνει καινούριους φίλους.

Μείνε με έναν ντόπιο

Κάνε ένα βήμα παραπάνω στην κοινωνικοποίησή σου και τόλμησε να μείνεις με έναν ντόπιο, κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου. Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες θα σε βοηθήσουν να βρεις τον κατάλληλο, ο οποίος θα σου προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία διαμονής.

Όχι μόνο θα κάνεις έναν νέο φίλο, αλλά θα έχεις την δυνατότητα να ζήσεις εκ των έσω την κουλτούρα και την καθημερινότητα των κατοίκων του προορισμού που επισκέπτεσαι. Οι άνθρωποι που ανοίγουν τα σπίτια τους σε τουρίστες είναι πραγματικά φιλόξενοι και πρόθυμοι να τους κατατοπίσουν για τα πάντα στον τόπο τους.

Αν και τα περισσότερα site εύρεσης τέτοιου οικοδεσπότη είναι πιστοποιημένα και έχουν κάνει τους ελέγχους τους, θα πρέπει κι εσύ επισταμένα να τσεκάρεις το προφίλ του ντόπιου που θα επιλέξεις, γιατί οι επιτήδειοι εκεί έξω είναι αρκετοί.

Κατέβασε μια αντίστοιχη εφαρμογή

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και των smartphones, οπότε, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι όταν κάποιος παίρνει την απόφαση να ταξιδέψει μόνος του, έχει ενημερωθεί και για τις αντίστοιχες εφαρμογές.

Ο τρόπος που μπορούν να σε βοηθήσουν είναι να σε συνδέσουν ηλεκτρονικά και με άλλους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, που ταξιδεύουν μόνοι και αναζητούν μια νέα παρέα. Για παράδειγμα κατεβάζοντας την εφαρμογή Backpackr μπορείς να αναζητήσεις μοναχικούς ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει τον ίδιο προορισμό με εσένα και θέλουν να κάνουν τα ίδια πράγματα με εσένα.

Η συγκεκριμένη, εφαρμογή, ωστόσο σε βάζει μέσα σε μια online κοινότητα από την οποία μπορείς να μάθεις αρκετά tips για τον προορισμό που βρίσκεσαι.

Να είσαι ευέλικτος με το πρόγραμμά σου

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό. Το να είσαι ευέλικτος με το πρόγραμμά σου και όχι αυστηρός με το χρονοδιάγραμμα που έχεις βγάλει, στην περίπτωση που έχεις κάνει νέους φίλους στο ταξίδι σου, θα σου προσφέρει αμέτρητες στιγμές διασκέδασης.

Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν χάσεις ένα αξιοθέατο ή ένα μνημείο. Θα κερδίσεις κάποιες νέες εμπειρίες με τους καινούριους σου φίλους, που σε διαφορετική περίπτωση θα έχανες. Διατηρώντας χαλαρά τα σχέδιά σου, μπορείς πολύ πιο εύκολα να διασκεδάσεις και να συναντήσεις ακόμη περισσότερους σε αυτήν την τρελή περιπέτεια που μόλις ξεκίνησε.