Κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού πολλά πράγματα μπορούνε να πάνε στραβά. Κάποια από αυτά, ωστόσο, μπορούν να αποφευχθούν αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνουν οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, όπως αυτές δημοσιεύονται στο Business Insider.

  • Μην κοιμάστε στα σεντόνια του ξενοδοχείου αν δεν έχουν εμφανές σημάδι από το δίπλωμα. Σε αυτήν την περίπτωση κάποιος άλλος έχει ξαπλώσει σε αυτά πριν από εσάς.
  • Υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που την ίδια ημέρα της πτήσης προσφέρουν στους επιβάτες τους την δυνατότητα αναβάθμισης της θέσης τους και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή. Γι αυτό φροντίστε να είστε στην ώρα σας ή και λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο, έτσι ώστε να ακούσετε την αντίστοιχη ανακοίνωση και να κάνετε την πολυπόθητη αναβάθμιση. Δεν ισχύει για όλες τις αεροπορικές, ωστόσο, δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί.
  • Για να παραλάβετε πρώτοι τις αποσκευές σας φροντίστε να κάνετε τελευταίοι check in. Αυτό σημαίνει ότι η βαλίτσα σας θα φορτωθεί τελευταία πριν την αναχώρηση της πτήσης και θα ξεφορτωθεί πρώτη κατά την άφιξη στον προορισμό σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα φορτωθεί και πρώτη στον ιμάντα παραλαβής των αποσκευών και έτσι θα παραλάβετε την αποσκευή σας από τους πρώτους.
  • Αν σας το ζητήσουν προσφέρετε εθελοντικά την θέση σας στην περίπτωση που η πτήση σας είναι πλήρης. Η «αποζημίωση» που παίρνετε ως αντάλλαγμα είναι κουπόνια τόσο για φαγητό, όσο και για ξενοδοχείο, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας προσφερθεί και κάθισμα στην πρώτη θέση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση.
  • Για να αποφύγετε πιθανή καθυστέρηση στην πτήση σας ταξιδέψτε, κατά προτίμηση, νωρίς το πρωί. Ο γενικός κανόνας λέει ότι όσο πιο αργά ταξιδεύετε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες η πτήση σας να έχει καθυστέρηση.