Η γοητευτική Λισαβόνα με την ιδιαιτέρως ανοδική πορεία στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών αναδεικνύεται σε τοπ προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Με το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο, την ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή και την ζεστή, μεσογειακή ατμόσφαιρα κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη, κιόλας, στιγμή. Από πού, ωστόσο, μπορεί να απολαύσει κανείς την πόλη στα… πόδια του; Ακολουθούν οκτώ σημεία -εστιατόρια, μπαρ, πισίνες- στην πορτογαλική πρωτεύουσα που προσφέρουν πανοραμικές απόψεις στον ορίζοντα της πόλης.

Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής & Τεχνολογίας

Το πιο ωραίο σημείο στην πορτογαλική πρωτεύουσα για να απολαύσει κανείς το ονειρικό ηλιοβασίλεμα της Λισαβόνας. Το MAAT, στις όχθες του ποταμού Τάγου, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίζεται και να μπλέκεται με το περιβάλλον, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη του να μπορεί να περπατήσει κάτω, δια μέσου αλλά και πάνω στο κτήριό του απολαμβάνοντας μοναδικές απόψεις του ηλιοβασιλέματος και της πόλης.

Verride Palacio Santa Catarina

Όχι απλά πανοραμική, αλλά θέα 360 μοιρών στον ποταμό Τάγο και την πόλη της Λισαβόνας, απολαμβάνει κάποιος και από το roof garden του ξενοδοχείου Verride Palacio Santa Catarina. Εξίσου εντυπωσιακή θέα, αλλά όχι τόσο πανοραμική, προσφέρεται και από το επίπεδο της πισίνας καθώς και το εστιατόριο- μπαρ που βρίσκεται δίπλα της. Η ιδανική τοποθεσία για τον πρώτο καφέ της ημέρας ή ένα χαλαρό cocktail το σούρουπο. Σημειώστε ότι υπάρχουν και κάποια δωμάτια του ξενοδοχείου που χαίρουν αυτής της θέας –τι πιο όμορφο να ξυπνάει κανείς και να απολαμβάνει πανοραμικές όψεις της Πορτογαλίας;

Four Seasons Hotel Ritz

Αν ένα ξενοδοχείο στη Λισαβόνα χαρακτηρίζεται για την χλιδή και τις πλουσιοπάροχες ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του, αυτό δεν είναι άλλο από το Four Seasons Hotel Ritz. Εκτός από την πολυτέλεια, ωστόσο, αυτό για το οποίο διακρίνεται το θρυλικό 5* ξενοδοχείο είναι η θέα που μπορεί να απολαύσει ο πελάτης του στην πόλη που… ξυπνάει, όση ώρα παίρνει την πρωινή γυμναστική του στον ιδιωτικό διάδρομο τρεξίματος στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

Altis Belem

Σε στρατηγική τοποθεσία στις όχθες του ποταμού Τάγου, το μοντέρνο ξενοδοχείο Altis Belem, σχεδόν από κάθε χώρο του προσφέρει όμορφη θέα στην πόλη και τα νερά του ποταμού. Σημεία αναφοράς του, ωστόσο, η εξωτερική πισίνα και το Bar 38°41′, απ΄όπου απολαμβάνει κανείς αξέχαστες οπτικές της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Hotel Duque de Loule

Στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου Hotel Duque de Loule, το Limao Rooftop Bar αποτελείται από δύο χώρους, έναν εσωτερικό και ένα εξωτερικό, με εξίσου εντυπωσιακή θέα στην πόλη και τον ποταμό που την διασχίζει. Πρόκειται για ένα υπέροχο σημείο όπου μπορεί κάποιος να ολοκληρώσει με ένα απολαυστικό cocktail την ημέρα του ή να απολαύσει το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα.

The Lumiares Hotel & Spa

Ανάμεσα στις όμορφες και χρωματιστές προσόψεις των κτηρίων της γειτονιάς, το ανακαινισμένο ξενοδοχείο The Lumiares Hotel & Spa του 18ου αιώνα, «βλέπει» στις κόκκινες στέγες την πρωτεύουσας, ενώ το μάτι χάνεται έως το αρχαίο κάστρο του Αγίου Γεωργίου, που κυριαρχεί στον ορίζοντα της Λισαβόνας. Από το bar- restaurant που λειτουργεί στον τελευταίο όροφό του ο επισκέπτης εκτός από την θέα απολαμβάνει και γευστικές προτάσεις, που δίνουν έμφαση στην φρέσκια και εποχιακή πρώτη ύλη.

Memmo Principe Real

Σε μια από τις πιο fashionable και ζωντανές περιοχές της πορτογαλικής πρωτεύουσας, το Memmo Principe Real προσφέρει υπηρεσίες 5* σε όποιον το προτιμήσει για την διαμονή του στην πόλη. Τόσο από το εστιατόριο Cafe Principe Real, όσο και από την πισίνα και το pool bar ακριβώς μπροστά του, ο επισκέπτης ανταμείβεται με απρόσκοπτη θέα σε όλη τη Λισαβόνα.

Entrentanto Bar

Στη γραφική γειτονιά του Chiado στο ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας, το Entrentanto Bar στο roof garden του ανακαινισμένου πριν λίγα χρόνια ξενοδοχείου Hotel do Chiado, έχει μέτωπο στις κόκκινες κεραμοσκεπές των κτηρίων της όμορφης συνοικίας, ενώ το μάτι φτάνει μέχρι και τα νερά του ποταμού Τάγου. Ιδανική ώρα για να το επισκεφτεί κάποιος η ώρα του ηλιοβασιλέματος.