Ο τρόπος με τον οποίο θα σας καλωσορίσουν οι κάτοικοι και η απόλυτη χαρά που θα νιώσουν τα παιδιά σας, θα σας κάνουν να μη μετανιώσετε που επιλέξατε έναν από τους παρακάτω προορισμούς για τις οικογενειακές σας διακοπές.

Οι καλύτεροι προορισμοί για οικογενειακές αποδράσεις, σύμφωνα με το Lonely Planet είναι οι εξής:

Δανία

Μπορεί να μην φημίζεται ως φτηνός προορισμός, ωστόσο η Δανία είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές. Είναι σα να έχει χτιστεί για τα παιδιά. Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται το ψυχαγωγικό πάρκο Tivoli, που χρονολογείται από το 1843, όπου κανείς μπορεί να ακούσει δωρεάν αρκετά μουσικά σχήματα, να δει πυροτεχνήματα και να φάει καλό φαγητό. Η Legoland βρίσκεται έξω από το Billund στην Jutland και είναι ένας… μικρός πλαστικός κόσμος από… lego.

Ταϊλάνδη

Οι ντόπιοι αγαπούν πολύ τα παιδιά, κάτι που σημαίνει ότι αρκετοί θα τους κεράσουν ένα παγωτό στο δρόμο, ή θα «κερδίσουν» κάποια άλλη λιχουδιά από πλανόδιους πωλητές. Στην Ταϊλάνδη πέρα από το εξωτικό τοπίο, μπορείτε να θαυμάσετε πανέμορφους ναούς, νόστιμο φαγητό, να χαϊδέψετε μαϊμούδες και να επισκεφτείτε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου.

Μπελίζ

Είναι μικρό και σχετικά φτηνός προορισμός για οικογένειες, ενώ σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά. Υπάρχει πλούσια άγρια ζωή για να θαυμάσει κανείς, καθώς επίσης μαγευτικές παραλίες για να ξεκουραστεί. Τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν να παίζουν τα παραδοσιακά τύμπανα του νησιού, όσο εσείς απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας.

Kerala, Ινδία

Το χάος, τα χρώματα και οι ομορφιές της Ινδίας, την κάνουν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς για οικογενειακά ταξίδια. Ελέφαντες, παλάτια, κάστρα, τρένα, παραλίες, ζούγκλα και άγρια ζωή είναι μερικά από τα «συστατικά» που την απαρτίζουν.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών. Διαθέτει πολλά μουσεία, γκαλερί, πάρκα, ενώ μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ δε θα σας απογοητεύσει.

Χαβάη

Ηφαίστεια, καταδύσεις, θαλάσσιες χελώνες, λευκές αμμώδεις παραλίες, καταγάλανα νερά. Θέλετε να ακούσετε κι άλλα;

Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα είναι ένας ιδανικός προορισμός ακόμη κι αν έχετε μόνο ένα σαββατοκύριακο στη διάθεσή σας. Είναι σχετικά μικρή (τουλάχιστον το ιστορικό της κέντρο), περπατιέται εύκολα, ενώ τα κτίρια της θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι είστε πρωταγωνιστές σε κάποια… μεσαιωνική ιστορία.

Λαπωνία

Είναι κάτι σαν το «συνώνυμο» των Χριστουγέννων. Άλλωστε εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε μέχρι και το… σπίτι του Άη Βασίλη!