Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 44. Horseshoe Bend, Ποταμός Κολοράντο, Αριζόνα

Το Horseshoe Bend είναι ένας εντυπωσιακός όγκος βράχου στον ποταμό Κολοράντο της Αριζόνα, ο οποίος μοιάζει με πέταλο αλόγου.

Βρίσκεται στην έκταση του εθνικού πάρκου Glen Canyon. Για να το προσεγγίσει κάποιος θα χρειαστεί να περπατήσει περίπου 1 χιλιόμετρο από μια κεντρική οδό και να το θαυμάσει από το ύψος ενός απότομου γκρεμού.

Το θέαμα είναι άκρως εντυπωσιακό την ώρα του ηλιοβασιλέματος, καθώς το χρώμα του πέτρινου όγκου γίνεται έντονο κόκκινο και το σε συνδυασμό με τις αποχρώσεις του ουρανού, το τοπίο είναι μαγευτικό.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η περιοχή είναι αρκετά ζεστή, ιδίως κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, οπότε η ιδανική ώρα επίσκεψης είναι είτε νωρίς το πρωί, είτε την ώρα που δύει ο ήλιος.

Η καλύτερη ώρα για να το φωτογραφίσετε παρόλα αυτά είναι 1-3 το μεσημέρι, όταν ο ήλιος, που πέφτει κάθετα, φτάνει μέχρι το κάτω μέρος του φαραγγιού και δεν δημιουργεί σκιές.

Φορέστε καλά παπούτσια πεζοπορίας, καθώς η διαδρομή είναι απαιτητική και ξεκινήστε να ανακαλύψετε αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ