Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 43. Waitomo Glowworm Caves, Νέα Ζηλανδία

Εικόνες από ένα παραμυθένιο σκηνικό αντικρίζουν οι επισκέπτες του σπηλαίου Waitomo Glowworm, στη Νέα Ζηλανδία, κοντά στην ομώνυμη πόλη.

Οι διαδοχικές σπηλιές του εκτός από την ιδιαίτερη μορφολογία τους, έχουν και έναν μοναδικό φυσικό φωτισμό, που προέρχεται από τα εκατοντάδες χιλιάδες μικρά φωσφορίζοντα σκουλήκια Arachnocampa luminosa.

Τα μικροσκοπικά μπλε φωτάκια, που παράγουν αυτά τα ζωύφια σε συνδυασμό με τους λαμπερούς ιστούς που υφαίνουν, για να προσελκύσουν έντομα, και κρέμονται από την οροφή του σπηλαίου, δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα.

Οι επισκέπτες διασχίζουν το σπήλαιο μέσα σε βάρκες και έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά αυτό το εκπληκτικό θέαμα, που αποτυπώνεται μοναδικά στις φωτογραφίες.

Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας του σπηλαίου, το μέρος έχει γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ