Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 45. Pamukkale, Τουρκία

To Pamukkale είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας και βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Menderes, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Denizli.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, με αβαθείς μικρές δεξαμενές και μικρούς καταρράκτες, που δημιουργήθηκε μέσα από μια φυσική διαδικασία αιώνων. Το πάλλευκο σκηνικό με τις ανισόπεδες μικρές πισίνες ονομάστηκε Pamukkale, που σημαίνει Φρούριο από βαμβάκι, λόγω της εντυπωσιακής του μορφολογίας και από το 1988 είναι στη λίστα με τη Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Δίπλα ακριβώς στις κάτασπρες αναβαθμίδες βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ιεραπόλεως, η οποία ιδρύθηκε τον 2ο π.Χ. αιώνα από το βασιλιά της Περγάμου Ευμένη Β’.

Οι λευκοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με τους επιστήμονες από τα πλούσια σε όξινο ανθρακικό ασβέστιο νερά των θερμών πηγών που αναβλύζουν από το έδαφος.

Οι εκπληκτικής ομορφιάς φυσικές δεξαμενές θυμίζουν πέταλα λουλουδιών. Το όλο δημιούργημα από λευκούς σταλακτίτες, βάθρες και ασβεστολιθικές δεξαμενές έχει μήκος 2,7 χιλιόμετρα και υψώνεται περίπου 160 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η καλύτερη ώρα για επίσκεψη στις λευκές δεξαμενές είναι το απόγεμα, όταν οι τουρίστες είναι λιγότεροι και ο ήλιος δεν καίει. Το νερό που ρέει, αν και χάνει γρήγορα την αρχική του θερμοκρασία, παραμένει ωστόσο αρκετά ζεστό και απολαυστικό. Τα φυσικά ιαματικά λουτρά του Pamukkale προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ