Η Μακρινίτσα, ένα από τα πιο παραδοσιακά και γραφικά χωριά του νομού Μαγνησίας, είναι γνωστή και ως «το μπαλκόνι του Πηλίου». Εντοπίζεται στο δυτικό τμήμα του βουνού των Κενταύρων, μετά την Πορταριά και σε απόσταση περίπου 11 χλμ. από το Βόλο.

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι τα παραδοσιακά, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής κτίρια, τα πέτρινα καλντερίμια, η γραφική ατμόσφαιρα και φυσικά η απρόσκοπτη θέα στο Βόλο και τα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία, με την κρήνη που τρέχει γάργαρο νερό και το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, αποτελεί σημείο αναφοράς του χωριού. Από εκεί ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την απεριόριστη θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Κάτω από το αιωνόβιο πλατάνι λειτουργεί παραδοσιακό καφενείο, ενώ το χωριό διαθέτει και γραφικές ταβέρνες.

Στα όσα αξίζει να δει κανείς στο χωριό το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη του 1844, το οποίο χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού το 1985.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.