Το χωριό έκπληξη στη σκιά του Μαινάλου

Φυσικό περιβάλλον και παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε πλήρη αρμονία


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
19:21
17/09/2019
Το χωριό έκπληξη στη σκιά του Μαινάλου
1
loading

Από τα χωριά που σίγουρα δεν φιγουράρουν στις πρώτες επιλογές όταν πρόκειται για την Ορεινή Αρκαδία. Ωστόσο, το Βαλτεσινίκο, σε απόσταση 60 χλμ. από την Τρίπολη, κρύβει πολλές εκπλήξεις σε όσους αποφασίσουν να το επιλέξουν για την επόμενη εξόρμησή τους.

Το πανέμορφο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει –το χωριό είναι κρυμμένο ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση του Μαινάλου στη βόρεια πλευρά του βουνού– το παραδοσιακό του ύφος αλλά και η εκπληκτική θέα που προσφέρει στα βασικά θέλγητρά του που κερδίζουν τις εντυπώσεις και τον επισκέπτη.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με γραφικά, πέτρινα, σπίτια, αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, παραδομένο στην καταπράσινη «αγκαλιά» του Μαινάλου, σε απόσταση 20 χλμ. από τη Βυτίνα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της Επανάστασης του ’21, αποτέλεσε ορμητήριο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά κτίσματα στο χωριό, εκείνο που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Στα όσα αξίζει να δει κανείς λίγο έξω από αυτό τα ερείπια αρχαίας πόλης, ναού και μυκηναϊκών τειχών που ανακαλύφθηκαν στη θέση Λενικά.

Σύμφωνα με τις ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ο ναός χρονολογείται από τον 7ο αι. π.Χ. αιώνα, ενώ είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μακαρονάς

    Έχετε πιάσει όλα τα χωριά του Μαινάλου και δεν έχετε αναφερθεί στα Μαγούλιανα - Αρκαδιάς ! Το ψηλότερο κατοικήσιμο χωριό της Πελοποννήσου, με τις τρεχούμενες βρύσες και το ιστορικό ξυλόχτιστο τέμπλο στον ναό της Παναγίας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει