Η αναλλοίωτη γοητεία του Μετσόβου

Ο «τόπος» των ευεργετών γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:17
11/09/2019
Η αναλλοίωτη γοητεία του Μετσόβου
2
loading

Από τα σπλάχνα της όμορφης αυτής κωμόπολης της Ηπείρου γεννήθηκαν σημαντικοί ευεργέτες της Ελλάδας, ανάμεσα τους ο Γεώργιος Αβέρωφ, ο Δημήτριος Ζαμάνης και ο Μιχαήλ Τοσίτσας. Γι’ αυτό και καθόλου τυχαία, της έχουν αποδώσει το όνομα η «πόλη των ευεργετών».

Ο λόγος για το Μέτσοβο, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο (και ξακουστό) για την ευεργεσία. Είναι, όμως, φημισμένο και για την αναλλοίωτη βουνίσια ομορφιά και παράδοσή του, αποτελεώντας σταθερή αξία και δημοφιλή προορισμό της Ηπείρου, όλες τις εποχές του χρόνου.

Εξάλλου, το Μέτσοβο είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός - με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και την εμβληματική πλατεία του - και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, ανάμεσα στα βουνά της Πίνδου. Ο καλαίσθητος αυτός αρχοντικός οικισμός, με το άφθονο πράσινο αλλά και τα επιβλητικά βουνά γύρω του θα σας κλέψει την καρδιά από την πρώτη στιγμή.

Τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα πετρόχτιστα σπίτια του, μα κυρίως ο αναλλοίωτος χαρακτήρας του μαγεύουν και ταξιδεύουν τον επισκέπτη. Το Μέτσοβο έχει και πολλά αξιοθέατα, που συνδέουν το ένδοξο παρελθόν του με το παρόν. Το Λαογραφικό Μουσείο του Ιδρύματος Τοσίτσα, που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοσίτσα και φιλοξενεί παραδοσιακά υφαντά, έπιπλα, φορεσιές και αγροτικά σκεύη που ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον χρόνο και το πλούσιο παρελθόν της περιοχής, ενώ από το 1988 λειτουργεί η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ με περίπου 250 έργα τέχνης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar athina8888

    ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΡΟΣ!!!!

  2. avatar απλά

    υπέροχο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει