Με γοτθικά σπίτια και μεσαιωνικά τείχη η πόλη της Σλοβακίας δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια από τις ομορφότερες της χώρας.

Χτισμένο στη βορειοανατολική Σλοβακία, στα όρη Μπεσκίντ το Μπαρντέγιοβ εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη με τη γραφικότητά του. Το παλιό οχυρωμένο κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, καθώς είναι εξαιρετικά διατηρημένο.

Η παλιά πόλη διατηρεί το πολεοδομικό σχέδιο που είχε τον 13ο και 14ο αιώνα, με μεγάλη πλατεία όπου βρισκόταν η αγορά. Τα μεσαιωνικά τείχη περιβάλλουν το κέντρο, προσφέροντας ρομαντική θέα στους γύρω λόφους ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία του αγίου Αιγιδίου.

Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το αναγεννησιακό δημαρχείο και γύρω του βρίσκονται χτισμένα σε απόλυτη αρμονία τα πολύχρωμα σπίτια που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα.

Μια ιστορική συναγωγή και τα γύρω κτίρια μαρτυρούν τους αιώνες της εβραϊκής ιστορίας του Μπαρντέγιοβ, μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Μπαρντέγιοβ / Σλοβακία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για τη Μπρατισλάβα μέσω Άμστερνταμ και Πράγας και 8 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για τη Μπρατισλάβα μέσω Αθήνας και Πράγας. Από τη Μπρατισλάβα φτάνετε στο Μπαρντέγιοβ με τρένο σε 1 ώρα και 5 λεπτά.

ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΜΠΑΡΝΤΕΓΙΟΒ ΣΛΟΒΑΚΙΑ