Καλώς ήρθατε στην Ισλανδία, τη χώρα της φωτιάς και του πάγου! Αυτή η εκπληκτική χώρα, που βρίσκεται στην άκρη του Αρκτικού Κύκλου, είναι το μέρος των αντιθέσεων, όπου παγετώνες και ηφαίστεια συνυπάρχουν και άγρια τοπία συναντούν απίστευτη φυσική ομορφιά.

Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε από το μαγευτικό τοπίο, να βυθιστείτε στην τοπική κουλτούρα και να ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς που κάνουν την Ισλανδία έναν από τους μοναδικούς και αξέχαστους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο.

Σε αυτό το κείμενο σας αποκαλύπτουμε τη μαγεία της Ισλανδίας και σας δίνουμε συμβουλές για το τι να δείτε, πότε να την επισκεφθείτε αλλά και τον καλύτερο τρόπο για να ταξιδέψετε σε αυτόν τον υπέροχο προορισμό για να ζήσετε μια περιπέτεια που θα σας μείνει αξέχαστη!

Γιατί να ταξιδέψετε στην Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια χώρα με έναν μοναδικό πολιτισμό και γεωλογική ιστορία που την καθιστούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον κόσμο. Εκτός από τα εντυπωσιακά τοπία της, η Ισλανδία έχει επίσης μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με παραδόσεις και έθιμα που χρονολογούνται αιώνες πίσω. Πρόκειται για μία χώρα με απίστευτα διαφορετική φύση από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, με ηφαιστειακά τοπία που αλλάζουν συνεχώς και παγετώνες που καταλαμβάνουν σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας. Ταξιδεύοντας στην Ισλανδία, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτά τα μοναδικά τοπία και να δείτε από κοντά την εντυπωσιακή φύση.

Επιπλέον, η Ισλανδία είναι μια χώρα με ασφαλή και φιλόξενη κοινότητα, με μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Αν είστε λάτρεις της περιπέτειας και της εξερεύνησης, η Ισλανδία είναι μια χώρα που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Πότε να ταξιδέψετε στην Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια χώρα που μπορείτε να επισκεφθείτε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τα ενδιαφέροντά σας. Για πολλούς, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όταν ο καιρός είναι ζεστός και οι ημέρες μεγάλες. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να δείτε τα περισσότερα αξιοθέατα της χώρας, όπως οι καταρράκτες, οι παγετώνες και τα θερμά λουτρά.

Για όσους αναζητούν ένα μοναδικό θέαμα, ο χειμώνας είναι επίσης μια καλή εποχή για να επισκεφθείτε τη χώρα. Τον χειμώνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το θέαμα του Βόρειου Σέλας, καθώς και να επισκεφθούν τις παγωμένες σπηλιές και τα παγωμένα λιβάδια. Ωστόσο, οι επισκέπτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις χαμηλές θερμοκρασίες και το σύντομο φως της ημέρας.

Παρακάτω ακολουθεί μία σύντομη λίστα με το highlight που προσφέρει ο κάθε μήνας σε αυτό το καταπληκτικό μέρος:

  • Ιανουάριος: Βόρειο σέλας
  • Φεβρουάριος: Χιονισμένα τοπία
  • Μάρτιος: Ηφαίστεια
  • Απρίλιος: Σαφάρι φαλαινών
  • Μάιος: Πεζοπορίες
  • Ιούνιος: Τοπία κατάμεστα με άγριο μπλε lupine
  • Ιούλιος: Ηλιοβασιλέματα
  • Αύγουστος: Σαφάρι Puffins
  • Σεπτέμβριος: τεράστιες μαζώξεις προβάτων
  • Οκτώβριος: Καταρράκτες
  • Νοέμβριος: θερμές πηγές
  • Δεκέμβριος: Παγωμένες σπηλιές

Πώς να ταξιδέψεις στην Ισλανδία

Σε αυτό το σημείο έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας εκπληκτικά νέα, καθώς υπάρχει πλέον ένας πολύ εύκολος, γρήγορος και ξεκούραστος τρόπος για να ταξιδέψει κανείς στην Ισλανδία!

Η PLAY, η κορυφαία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους από την Ισλανδία, εγκαινίασε με επιτυχία στις 3 Ιουνίου την πρώτη της πτήση από την Αθήνα, σηματοδοτώντας την έναρξη του πολυαναμενόμενου δρομολογίου της που συνδέει την Αθήνα απευθείας με την Ισλανδία και με προορισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Τα αεροσκάφη της εταιρείας θα σας προσφέρουν μία άνετη, ασφαλή και αξιόπιστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Μάλιστα, το ταξίδι στην Ισλανδία γίνεται τόσο εύκολο και οικονομικό (μόνο 5-6 ώρες απευθείας πτήση), που πλέον όχι μόνο δεν υπάρχει δικαιολογία να μην επισκεφθείς αυτό τον εξωπραγματικό προορισμό, αλλά θα μπορείς να τον επισκεφθείς ξανά και ξανά, ώστε να βιώσεις όλα όσα μπορεί να προσφέρει!

Από τα εκπληκτικά φυσικά τοπία της, μέχρι τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της, η Ισλανδία προσφέρει κάτι για όλους.

Μην περιμένετε άλλο! Κλείστε τώρα το ταξίδι σας με την PLAY και ζήστε μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη για μία ζωή.