Θέλετε να συνδυάσετε σπα και σκι και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές; Για όλα υπάρχει η λύση. Ακόμη και για την περίοδο των εορτών.

Το χωριό Μπάνσκο στη Βουλγαρία βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 – 2.500 μ. Πρόκειται για ένα νέο θέρετρο, που αναπτύχθηκε λόγω των τουριστών και των ξένων σκιέρ που το προτιμούν τα τελευταία χρόνια.

Το Μπάνσκο παρέχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό παρθένας φύσης του βουνού Pirin και της ατμόσφαιρας των παλαιών βουλγαρικών μικρών πόλεων.

Το χωριό αυτό απέχει από την Αθήνα 720 χλμ ενώ από τη Θεσσαλονίκη 210 χλμ.

Η ίδια η πόλη πάντως προσελκύει τους επισκέπτες με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τον υψηλό πύργο των 30μ. και το ρολόι, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα ξυλόγλυπτα. Τοποθετημένο ανάμεσα στο βουνό Pirin, το βουνό Rila και τα βουνά της Ροδόπης, το Μπάνσκο είναι ένα συμπαθητικό θέρετρο, με σύντομο καλοκαίρι και μακρύ χειμώνα. Η περίοδος του σκι αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει στα μέσα Απριλίου.
Εκτός αυτού, το χωριό φημίζεται και για τα σπα που διαθέτει.

Οπότε, εάν θέλετε να πείτε ότι πάτε στο εξωτερικό, το Μπάνσκο είναι μία καλή επιλογή.