Δύο ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται στη λίστα του αμερικάνικου ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure με τα 25 κορυφαία μυστικά μέρη στην Ευρώπη για να επισκεφθεί κανείς το 2022 που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη (11/01). Ευρωπαϊκά χωριά και πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε στην επόμενη μεγάλη σας περιπέτεια, είτε για τέλειες ημερήσιες από το ορμητήριό σας, μεμονωμένες διανυκτερεύσεις ή ακόμη και εβδομαδιαίες αποδράσεις συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Χώρα, Φολέγανδρος

Τα περισσότερα άγνωστα στο ευρύ κοινό, αποτελούν τον «αντίποδα»- έκπληξη των δημοφιλέστερων προορισμών της κάθε χώρας, που, ωστόσο, προσφέρουν αυθεντικές και μοναδικές εμπειρίες ζωής στους ταξιδιώτες.

Travel + Leisure: Δύο ελληνικοί προορισμοί ανάμεσα στα 25 μυστικά μέρη στην Ευρώπη

Η Φολέγανδρος, λοιπόν, είναι το πρώτο από τα δύο ελληνικά μέρη που συναντάται στη λίστα του Travel + Leisure με τα 25 μυστικά μέρη στην Ευρώπη που αξίζει κανείς να ανακαλύψει το 2022. Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, η Φολέγανδρος είναι ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου που δεν έχει κανένα κοινό χαρακτηριστικό, πέρα από την χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αισθητική, με τα πιο δημοφιλή και γνωστά γειτονικά νησιά, όπως για παράδειγμα η Σαντορίνη. «Κύματα σκάνε σε παραλίες με βότσαλο, κατσίκες τρέχουν στους λόφους και ένας παλιός ξύλινος ανεμόμυλος στρίβει στο αλμυρό αεράκι. Είναι μια απολαυστικά ήσυχη απόδραση για όσους έχουν βαρεθεί τις πιο πολυσύχναστες και πολυδιαφημισμένες αποδράσεις της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η Φολέγανδρος από ψηλά

Ο δεύτερος ελληνικός προορισμός στη λίστα του Travel + Leisure συναντάται στη Μεσσηνία, και δεν είναι άλλος από την αρχοντική Καρδαμύλη, στη λεγόμενη Μεσσηνιακή Μάνη. Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, μάλιστα, πρόκειται για έναν προορισμό που τα τελευταία χρόνια «ακούγεται» όλο και περισσότερο, με τους μυημένους ταξιδιώτες να την επιλέγουν για την παραδοσιακή εμπειρία που θα βιώσουν στο υπέροχο σκηνικό της.

Καρδαμύλη

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα του Travel + Leisure με τα 25 μυστικά μέρη στην Ευρώπη που αξίζει να ανακαλύψει κανείς το 2022:

  1. Giornico, Ελβετία
  2. Kotor, Μαυροβούνι
  3. Bolgheri, Ιταλία
  4. Staufen im Breisgau, Γερμανία
  5. Lavenham, Μεγάλη Βρετανία
  6. Aberdour, Σκωτία
  7. Norcia, Ιταλία
  8. Roundstone, Ιρλανδία
  9. Chassignolles, Γαλλία
  10. Getaria, Ισπανία
  11. Marvão, Πορτογαλία
  12. Φολέγανδρος
  13. Terschelling, Ολλανδία
  14. Tisvildeleje, Δανία
  15. Arild, Σουηδία
  16. Hellnar, Ισλανδία
  17. Slavonice, Τσεχία
  18. St. Mawes, Αγγλία
  19. Saint-Geniès, Γαλλία
  20. Καρδαμύλη
  21. Ullastret, Ισπανία
  22. Hall in Tirol, Αυστρία
  23. Koguva, Εσθονία
  24. Plios, Ρωσία
  25. Viscri, Ρουμανία