Αυτό το φθινόπωρο, οι ιδιοκτήτες του Casa Vicens, του πρώτου σπιτιού που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα της Καταλονίας, Άντονι Γκαουντί, θα ανοίξουν τις πόρτες για μια διανυκτέρευση στη Βαρκελώνη μέσω της Airbnb.

Casa Vicens, το πρώτο σπίτι που σχεδίασε ο Γκαουντί ανοίγει για μία και μόνο διανυκτέρευση το φθινόπωρο

Το σπίτι, το οποίο αρχικά χτίστηκε ως μια πλούσια καλοκαιρινή κατοικία για μία οικογένεια εύπορων ντόπιων, σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και είναι αφιερωμένο τόσο στον σπουδαίο αρχιτέκτονα, όσο και στο έργο του στη Βαρκελώνη.

Χτισμένο μεταξύ 1883 και 1885 για την οικογένεια Casa Vivens, από την οποία πήρε και το όνομά του, βρίσκεται στην πολυσύχναστη Carrer de les Carolines, και μοιάζει σχεδόν με ένα εκπληκτικό gingerbread σε Art Nouveau ρυθμό. Το πολύχρωμο Casa Vicens στην ουσία είναι ένα μουσείο που αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη: την αρχική δομή του Γκαουντί που δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, την επέκταση του 1925 περίπου από τον Joan Baptista Serra de Martinez και τους γύρω καταπράσινους κήπους του σπιτιού, από τους οποίους είναι εμπνευσμένοι και οι μεγάλοι εσωτερικοί του χώροι. Ωστόσο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Casa Vicens ήταν ιδιωτική κατοικία από την ίδρυσή της στα τέλη του 1800 έως το 2014.

Αν και τα τελευταία επτά χρόνια οι επισκέπτες μπορούσαν να περιπλανηθούν στο αρχοντικό μόνο για λίγη ώρα, επισκεπτόμενοι στην ουσία το μουσείο που λειτουργεί σε αυτό, το φθινόπωρο του 2021 για μία μόνο νύχτα, το Casa Vicens θα κλείσει τις πόρτες του στο κοινό, έτσι ώστε ένα ζευγάρι επισκεπτών να ζήσει μέσα στον πολυτελή χώρο του αρχοντικού με τα μαυριτανικά και νεοκλασικά στοιχεία, όπως ακριβώς έκανε και η οικογένεια Vicens. Με άλλα λόγια, δύο άτομα θα ζήσουν στο Casa Vicens για 24 ώρες εάν μπορούν να κάνουν κράτηση στο Airbnb πριν από οποιονδήποτε άλλο.

Πώς θα μοιάζει η εμπειρία διαμονής στο πρώτο σπίτι που σχεδίασε ο Γκαουντί

Κατά την είσοδο στο σπίτι, τους επισκέπτες θα υποδεχτεί προσωπικά η Emili, η σημερινή οικοδέσποινα της κατοικίας, η οποία θα προσφέρει μια αποκλειστική περιήγηση στο σπίτι και θα μοιραστεί τις γνώσεις της και τα μυστικά από το πρόσφατο έργο αποκατάστασής του.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που δίνουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν στο σπίτι που ο Γκαουντί σχεδίασε ως μια πραγματική όαση. Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Γκαουντί και θα είναι μεγάλη χαρά να μοιραστούμε τα μυστικά και την πλούσια ιστορία του κτηρίου με όποιον κάνει κράτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Μετά την περιήγηση, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα μενού με αστέρι Michelin εμπνευσμένο από τον Γκαουντί στην τραπεζαρία του σπιτιού, ενώ μετά το δείπνο θα ακολουθήσει ένα βραδινό ποτό στην πολυτελή αίθουσα καπνίσματος του σπιτιού. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον ύπνο τους στο κύριο υπνοδωμάτιο της οικογένειας Vicens. Τέλος, το πρωί, θα πάρουν ένα πλήρες μεσογειακό πρωινό στον ιδιωτικό κήπο της κατοικίας. Το κόστος αυτής της πολυτελούς και μοναδικής εμπειρίας ζωής ανέρχεται μόλις στο 1 ευρώ!

Η κράτηση για αυτήν την ξεχωριστή διαμονή ανοίγει στο site της Airbnb στις 4:00 το πρωί της 12ης Ιουλίου για μία και μόνο διανυκτέρευση δύο ατόμων το φθινόπωρο του 2021. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα του σπιτιού Airbnb.