Μια λίστα με τις ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το European Best Destination, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες και τρεις ελληνικές. Τα κριτήρια που έλαβαν υπόψη οι συντάκτες του άρθρου ήταν ποικίλα, μεταξύ των οποίων ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 τη στιγμή που γράφτηκε το άρθρο, αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πανδημίας, καθώς και των μέτρων υγείας που ελήφθησαν από τις αρχές.

Επίσης, οι συγκεκριμένοι προορισμοί έχουν επιλεγεί με βάση τη μεγάλη προσφορά ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με ειδικό πλάνο υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες, όπως υπηρεσία καθαρισμού και απολύμανσης δωματίου μετά από κάθε διαμονή, σεβασμό στην κοινωνική απόσταση κ.α. «Επειδή οι διακοπές δεν είναι σίγουρα το συνώνυμο του κλεισίματος σε ένα δωμάτιο ή μια βίλα», αναφέρει το δημοσίευμα, «έχουμε επιλέξει προορισμούς χωρίς υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη (εάν υπάρχει απόδειξη αρνητικού τεστ), καθώς και προορισμούς που αναγνωρίζουν το διαβατήριο εμβολιασμού», συμπληρώνει.

Οι ελληνικές παραλίες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του European Best Destination

Μονολίθι, Πρέβεζα

Γενικότερα για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει ότι είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από την πανδημία (έως και 4 φορές λιγότερο από το Βέλγιο), ενώ έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα ασφάλειας και υγείας για να εξασφαλίσει στους ταξιδιώτες ασφαλείς διακοπές.

Στη λίστα με τις 13 ασφαλέστερες παραλίες για το καλοκαίρι του 2021, λοιπόν, φιγουράρουν και τρεις ελληνικές παραλίες, όλες στα νερά του Ιονίου. Η πρώτη συναντάται στην πέμπτη θέση και δεν είναι άλλη από τους υπέροχους Εγκρεμνούς στη Λευκάδα. «Με τα γαλαζοπράσινα νερά της, την ψιλή λευκή άμμο και τους βράχους που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, οι Εγκρεμνοί είναι σίγουρα μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Χαλικούνας, Κέρκυρα

Δεύτερη στη σειρά ελληνική παραλία και στη 10η θέση της λίστας η παραλία Μονολίθι, η πιο φημισμένη παραλία της Πρέβεζας. Με μήκος 22 χλμ. και πλάτος έως 80 μέτρα, πρόκειται για την μεγαλύτερη παραλία σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Γι’ αυτό δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε τη γωνιά σας και να απολαύσετε χαλαρωτικές στιγμές κάτω από τον ελληνικό ήλιο στην έκτασή της που αγγίζει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα», εξηγεί το άρθρο.

Η τρίτη και τελευταία ελληνική παραλία στη λίστα του European Best Destination με τις ασφαλέστερες της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2021 βρίσκεται στην Κέρκυρα και δεν είναι άλλη από τον Χαλικούνα. Μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού και δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις της φύσης, η ακτή του Χαλικούνα με την άγρια ομορφιά διαθέτει συνολικό μήκος 3 χιλιομέτρων, ιδανική επιλογή για την εφαρμογή των κοινωνικών αποστάσεων αυτό το καλοκαίρι.