Με νησιωτική αισθητική που δημιουργεί την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων, η Ερμιόνη είναι από εκείνες τις πόλεις της Αργολίδας που σιγά σιγά κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ταξιδιωτικό κοινό. Η σχετικά κοντινή απόστασή της από την Αθήνα σε συνδυασμό με τη θαλασσινή αύρα που την χαρακτηρίζει, στα ατού που σίγουρα θα σας κάνουν να την επιλέξετε για μία από τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις της σεζόν.

Η Ερμιόνη, λοιπόν, μοιάζει πολύ με νησί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που την αποκαλούν «πόλη- νησί», καθώς συνδυάζει ιδανικά την νησιωτική ατμόσφαιρα και αισθητική με εκείνη της πόλης.

Η ιστορία της πανέμορφης Ερμιόνης χάνεται στα βάθη των χρόνων. Χτισμένη και ξαναχτισμένη στο ίδιο μέρος, κατοικείται σχεδόν και χωρίς διακοπή τουλάχιστον από το 3000 π.Χ. Ο Όμηρος στις αναφορές του, μεταξύ άλλων στην Ιλιάδα αναφέρει τη συμμετοχή της στον Τρωικό πόλεμο.

Πρόκειται για μια όμορφη και περιποιημένη κωμόπολη, δίπλα σε ένα υπέροχο, πευκόφυτο ακρωτήρι, το Μπίστι, που διακρίνεται για την αρχοντική αύρα και το γραφικό της τοπίο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αργολίδας, σε απόσταση 85 χλμ. από το Ναύπλιο και ακριβώς απέναντι από την Ύδρα.

Ερμιόνη: Μια εξόρμηση που τα έχει όλα

Χτισμένη αμφιθεατρικά στις δύο πλευρές μιας στενής λωρίδας γης, στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου, είναι τόσο μικρή όσο πρέπει για μια εξόρμηση που τα έχει όλα, ενώ προσφέρει στους επισκέπτες της εικόνες απίστευτου κάλλους και στιγμές χαλάρωσης με θέα στα νερά του κόλπου ακριβώς μπροστά της.

Στο βόρειο τμήμα της σχηματίζεται το μικρό και γραφικό λιμανάκι με τα γραφικά ουζερί και τα καλοκαιρινά μπαράκια, ενώ στο νότιο τμήμα της «χερσονήσου» βρίσκονται τα Μανδράκια (το πίσω λιμανάκι), όπου δένουν ιστιοπλοϊκά και σκάφη των από θαλάσσης επισκεπτών της περιοχής. Μια στάση στο αρχοντικό Κρανίδι, αλλά και το κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στα όσα αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει κατά την επίσκεψή του στην Ερμιόνη.