Η χώρα μας δεν σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ, με τα ακατέργαστα «διαμάντια» που μπορεί να ανακαλύψει κανείς, ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη. Στην Νότια Λακωνία, λοιπόν, και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Αγίου Νικολάου, κοντά στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, υπάρχει ένα μέρος που στην κυριολεξία προκαλεί θαυμασμό στον επισκέπτη ή καλύτερα στον κατά τύχη περαστικό.

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν απλό χωματόδρομο που, ωστόσο, δεν μοιάζει με κανέναν άλλον, καθώς κρύβει ένα μυστικό εκατομμυρίων ετών.

Είναι κυριολεκτικά διάσπαρτος με χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια. Αξιοθαύμαστο, μάλιστα είναι το γεγονός ότι οι συγκεκριμένος χωματόδρομος δεν βρίσκεται στην παραλία αλλά αρκετά ψηλότερα, γεγονός που σημαίνει ότι κάποτε το ύψος του νερού ήταν πολύ μεγαλύτερο και περιοχές που σήμερα αποτελούν ακτογραμμή, ήταν υποθαλάσσιες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρόμοιας αλλαγής της ακτογραμμής υπάρχει στις Θερμοπύλες, που παλιά ήταν στενό και σήμερα αποτελούν την άκρη ενός κάμπου. Όπως θα δείτε και στα πλάνα του βίντεο από τον youtuber haanity, πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα που δεν συναντά κανείς, σχεδόν, πουθενά αλλού σε όλη την Ελλάδα.