Το 300 εκατομμυρίων δολαρίων InterContinental Shanghai Wonderland στη Σαγκάη, δημιουργήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο στην περιοχή Songjiang, μετά από 12 χρόνια σχεδιασμού και εργασιών.

Το πρώτο ημιυπόγειο ξενοδοχείο της πολυτελούς αλυσίδας ξενοδοχείων, είναι χτισμένο στην πλευρά ενός παλιού λατομείου στην οροσειρά Sheshan, ενώ δεκαέξι από τους συνολικά 18 ορόφους του είναι υπόγειοι, με τα δύο χαμηλότερα βυθισμένα επίπεδα να βρίσκονται σε βάθος 10 μέτρων.

Το παρατσούκλι του θερέτρου των 61.000 τ.μ. είναι «earthscraper», καθώς πρόκειται για το άκρως αντίθετο ενός ουρανοξύστη (skyscraper).

Στο δυναμικό του συγκαταλέγονται 336 δωμάτια και σουίτες, με τους επισκέπτες σε εκείνα που βρίσκονται υπογείως να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ψάρια να κολυμπούν σε εντυπωσιακά και μεγάλα ενυδρεία καθώς και να απολαμβάνουν την 24ωρη υπηρεσία του προσωπικού τους μπάτλερ.

Όσοι δε, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μείνουν σε μία από τις παραπάνω σουίτες δεν είναι και ιδιαιτέρως «αδικημένοι» καθώς τα υπόλοιπα δωμάτια χαίρουν εκπληκτικής θέας στον εντυπωσιακό καταρράκτη που τρέχει από τα επιβλητικά τείχη του λατομείου.

Οι πιο δραστήριοι θα μπορούν να απολαύσουν πτώση με bungee jumping ή και αναρρίχηση στους βράχους του λατομείου, ενώ εκείνοι που θα θέλουν να χαλαρώσουν θα μπορούν να απολαύσουν αναζωογονητικές υπηρεσίες στο σπα με θέα στους καταρράκτες.

Τιμή: Από 255 ευρώ/ deluxe δίκλινο