Υπάρχει μια μεγάλη και πικρή αλήθεια στον luxury τουρισμό, την οποία συναντούν και ζουν δυστυχώς πολλοί και πολλές εκεί έξω.

Πως κάποιες φορές αλλιώς φαίνονται τα πράγματα και αλλιώς είναι, ακόμα και σε ταξιδιωτικές εμπειρίες πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μέσα σε αυτό, υπάρχουν και μια σειρά από εταιρίες που δίνουν πράγματι στον πλούσιο τουρίστα αυτό που αναζητά και είναι έτοιμος να χρυσοπληρώσει.

Με αυτές ασχολείται και αποκλειστικά το LTI (Luxury Travel Intelligence), ένας συνδρομητικός online οδηγός για την αριστοκρατία που συντάσσει κάθε χρόνο τη λίστα του με τις καλύτερες luxury αλυσίδες ξενοδοχείων του κόσμου. Αξιολογώντας όχι λιγότερες από 123 κατηγορίες και θεματικές του πολυτελούς τουρισμού!

Νικητής στέφθηκε φέτος η Belmond, που με αυτό το αστρονομικό 83,1% του σκορ της σκαρφάλωσε από την τέταρτη περσινή θέση στην απόλυτη κορυφή. Τα Belmond υπάρχουν σε πάρα πολλά σημεία του κόσμου, με τα πιο φημισμένα να παραμένουν βέβαια αυτά στην Ανγκούιλα της Καραϊβικής, την Ιρλανδία και το Περού.

Η εταιρία λειτουργεί, για να παρέχει ακόμα μεγαλύτερο exclusivity στους πελάτες της, τρένα, ποταμόπλοια, σαφάρι και πολυβραβευμένα εστιατόρια φυσικά. Η Belmond εξαγοράστηκε φέτος από τον γαλλικό όμιλο LVMH του Μπερνάρ Αρνό (που έχει επίσης τη Louis Vuitton, τη σαμπάνια Moët & Chandon και το κονιάκ Hennessy) έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Λειτουργεί ξενοδοχειακές μονάδες και υπηρεσίες αναψυχής και τουρισμού σε 22 χώρες. Περισσότερα από 35 υπερπολυτελή ξενοδοχεία, 7 ιδιωτικά τρένα, 3 ποταμόπλοια και αμέτρητα εστιατόρια δηλαδή.

Σε Νότια Αφρική και Μποτσουάνα στη Μαύρη Ήπειρο, Καμπότζη, Ινδονησία, Λάος, Μιανμάρ, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη στην Ασία, Ανγκουίλα και Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία και Αγγλία στην Ευρώπη και ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία και Περού στην αμερικανική ήπειρο.