Ζαντάρ, μεσαιωνική απόδραση στην καρδιά της Αδριατικής

Απολαύστε τη μουσική των κυμάτων στην πόλη της Κροατίας


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
17:45
11/03/2017
Ζαντάρ, μεσαιωνική απόδραση στην καρδιά της Αδριατικής
loading

Με μεσογειακό κλίμα, ιστορικά μνημεία και μαγευτικές παραλίες το Ζαντάρ θυμίζει ελληνικό νησί.

Αποτελεί το ιστορικό κέντρο της Δαλματίας και την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής του Ζαντάρ. Η παραλιακή πόλη της Κροατίας φιλοξενεί καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια με ενετικές και ιταλικές επιρροές.

Χτισμένη σε μια χερσόνησο η παλιά πόλη περιβάλλεται από τείχος και αρκετά μνημεία της έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Η εκκλησία του αγίου Δονάτου είναι ένα επιβλητικό κτίσμα σε σχήμα ροτόντας, κτισμένο τον 9ο αιώνα. Είναι αφιερωμένη στον Donat έναν Ιρλανδό επίσκοπο Δαλματίας και διπλωμάτη του Ζαντάρ.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στους δρόμους της παλιάς πόλης. Είναι χτισμένη πάνω σε ρωμαϊκά ερείπια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιείται εκεί φεστιβάλ κλασικής μουσικής.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς και τον καθεδρικό ναό της πόλης με το επιβλητικό καμπαναριό, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Αγία Αναστασία.

Ο ιστορικός δρόμος Siroka οδηγεί στην πλατεία λαού (Narodni trg), η οποία αποτελεί και τη «ψυχή» της πόλης. Εκεί βρίσκεται το ρολόι και το κτίριο Gradska loža, με τα τεράστια πλαϊνά παράθυρα, που χρονολογείται από το 1300.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα μουσεία της πόλης όπως το μοναδικό μουσείο με την ιστορία του γυαλιού.

Το μουσικό όργανο του Ζαντάρ του Nikola Bašić πρόκειται για μια κατασκευή στο βόρειο ανατολικό άκρο της χερσονήσου. Το κούφιο κατασκεύασμα επιτρέπει στα θαλάσσια νερά να εισέρχονται μέσα του δημιουργώντας απόκοσμους και ιδιαίτερους ήχους.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

ZADARD

 Ζαντάρ / Κροατία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κούνα Κροατίας (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από την πτήση ανταπόκρισης που θα επιλέξετε.

ΖΑΝΤΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ ΖΑΝΤΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ ΖΑΝΤΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ ΖΑΝΤΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ ΖΑΝΤΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ ΖΑΝΤΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ ΖΑΝΤΑΡ ΚΡΟΑΤΙΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει