Ο ιάπωνας μεγιστάνας του κλάδου της μόδας, Yusaku Maezawa, θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα εγκαταλείψει τη γήινη ατμόσφαιρα με τον θηριώδη πύραυλο της SpaceX, Big Falcon Rocket, για ένα εφταήμερο ταξιδάκι γύρω από το Φεγγάρι στις αρχές του 2023.

Προγραμματίζει μάλιστα να πάρει μαζί του 6-8 καλλιτέχνες και θα γίνουν οι πρώτοι σεληνιακοί ταξιδιώτες από την τελευταία αποστολή του Apollo το 1972.

Πλήρωσε φυσικά ένα τεράστιο ποσό, αν και ο Musk αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα. «Από παιδί, λάτρευα το φεγγάρι», είπε ο 42χρονος κροίσος στο στρατηγείο της SpaceX, «αυτό είναι ένα μακροχρόνιο όνειρό μου».

Ο 18ος πλουσιότερος Ιάπωνας, με προσωπική περιουσία στα 3 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, λατρεύει την τέχνη, γι’ αυτό θέλει να πάρει μαζί του μερικούς καλλιτέχνες, στους οποίους «θα ζητήσω να φτιάξουν κάτι επιστρέφοντας στη Γη».

Μέχρι σήμερα, μας λέει η «Daily Mail», μόνο Αμερικανοί έχουν ταξιδέψει στο φεγγάρι, απαριθμώντας τους 24 αστροναύτες της NASA που έφτασαν στη Σελήνη στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Και οι 12 από αυτούς προσσεληνώθηκαν κιόλας.

Όσο για την επικράτεια του διαστημικού τουρισμού, τον χορό άνοιξε ήδη από το 2001 ο αμερικανός επιχειρηματίας Dennis Tito, ο οποίος πλήρωσε 20 εκατ. δολάρια για να πετάξει με ρωσικό πύραυλο μέχρι τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Elon Musk αποκάλεσε τον Ιάπωνα «τολμηρό» και «περιπετειώδη»: «Βγήκε μπροστά», είπε, «είναι τιμή μας που διάλεξε εμάς».

Πριν σημειώσει με νόημα: «Αυτό είναι επικίνδυνο, να το ξεκαθαρίσουμε. Αυτό δεν είναι μια βόλτα στο πάρκο. Όταν πιέζεις τα όρια, το πράγμα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Υπάρχουν πάντα πιθανότητες κάτι να πάει στραβά»…