Η γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα CNET είναι πλέον σε μάχη με τη Motorola για το αναδιπλούμενο κινητό της Razr.

Το CNET έχει τη δική του μηχανή ελέγχου της λειτουργικότητας των αναδιπλούμενων κινητών, το «FoldBot», και το Razr παρουσίασε δυσλειτουργία έπειτα από 27.000 ανοιγοκλεισίματα. Κάπου 3,5 ώρες δηλαδή στο FoldBot.

Δίπλωνε με δυσκολία πια, γεγονός που πυροδότησε τον πόλεμο ιστοσελίδας και κατασκευαστή.

Με δεδομένο ότι ο μέσος χρήστης ελέγχει το κινητό του κάπου 80-150 φορές τη μέρα, αλλά και με δεδομένο ότι το τεστ του CNET είναι αξιόπιστο, τότε το Razr θα χαλάσει στα χέρια του ιδιοκτήτη κάπου μεταξύ 6-12 μηνών.

Η Motorola δεν είπε ποτέ πόσα ανοιγοκλεισίματα περιμένει να κάνει με επιτυχία το Razr, σημείωσε πάντως πως μπορεί να επιβιώσει για 2 χρόνια. Δίνοντας εγγύηση καλής λειτουργίας 1 έτους.

Η Motorola δεν ήταν φυσικά χαρούμενη με το τεστ του CNET και δήλωσε πως η συσκευή της ιστοσελίδας δεν είναι σχεδιασμένη για τον έλεγχο του κινητού της.

«Κάνοντας το τεστ ανακριβές», καταλήγει χαρακτηριστικά, ενώ αλλού γράφει: «Το τεστ του CNET δεν είναι ενδεικτικό για την εμπειρία του καταναλωτή με τη χρήση του Razr στον πραγματικό κόσμο». Και μετά έδωσε στην κυκλοφορία ένα βίντεο από τους δικούς της ελέγχους στο κινητό.

Το CNET είχε κάνει το ίδιο με το Galaxy Fold της Samsung, ένα επίσης αναδιπλούμενο κινητό που επιβίωσε για 120.000 ανοιγοκλεισίματα. Πολύ περισσότερα από το Razr δηλαδή, αλλά και πάλι πολύ πίσω από τα 200.000 ανοιγοκλεισίματα που υπόσχεται η Samsung