Φανταστείτε πως κοιμάστε με τον ή τη σύντροφό σας, οι οποίοι καθημερινά ξυπνούν νωρίτερα από εσάς το πρωί… με αποτέλεσμα να ξυπνάτε καθημερινά πριν την ώρα σας ή να ξυπνάνε καθημερινές συγκρούσεις… Η μέχρι στιγμής λύση στο πρόβλημα, ειδικά αν ήταν χρόνιο, θα μπορούσε να δοθεί μόνο με τον αποχωρισμό κατά την διάρκεια του ύπνου, λύση η οποία στο μέλλον μπορεί να επέφερε μια κάποια απομάκρυνση…

Σωτήρια λύση στο μείζον πρόβλημα αποτελεί το νέο ξυπνητήρι με την ονομασία «Wake», το οποίο στην ουσία εστιάζει στα μάτια του ατόμου που πρέπει να ξυπνήσει μέσω μιας αχτίδας φωτός, ενώ αυτός που κοιμάται δίπλα του δεν ενοχλείται και συνεχίζει να απολαμβάνει τον ύπνο του.

Η σύλληψη της ιδέας έγινε από την εταιρεία Lucera Labs που εδρεύει στο Λος Άντζελες, ενώ οι κατασκευαστές της χρήσιμης συσκευής επισημαίνουν πως λειτουργεί αποτελεσματικά, ακόμα κι αν ένα ζευγάρι κοιμάται στοργικά αγκαλιασμένο.

Η 32χρονη Taylor Mitchell, υπεύθυνη λογισμικού της εταιρείας εξηγεί πως εκτός από το γεγονός πως «είναι ανυπόφορο να ξυπνάς από τον εκκωφαντικό ήχο ενός ξυπνητηριού, ακόμα και το σώμα αντιδρά καλύτερα όταν δέχεται φυσικά ερεθίσματα, όπως οι ακτίνες φωτός. Σε έρευνες έχει παρατηρηθεί πως τότε οι άνθρωποι σηκώνονται από το κρεβάτι πιο ευχάριστα».

Η εταιρεία, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το εγχείρημά της, διεξάγει καμπάνια στο site kickstarter, ακολουθώντας την τακτική του crowdfunding. Ήδη έχει μαζέψει 25.000 λίρες από τις 66.000 που χρειάζεται για να προωθήσει το αντικείμενο στην αγορά.