H Huawei κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου όσον αφορά στη δικτύωση των campus, παρουσιάζοντας την νέα λύση CloudCampus 3.0 αλλά και μια εκτενή γκάμα προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της βιομηχανίας. Αυτή η λύση βοηθάει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα δίκτυο campus που διαθέτει πλήρως ασύρματη δικτύωση, άμεση πρόσβαση στο Cloud για παγκόσμια υποκαταστήματα, διαχείριση μέσω Cloud σε LAN και WAN και έξυπνες λειτουργίες και συντήρηση (O&M) για χρήστες και εφαρμογές. Επιπλέον, με αυτή τη λύση, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο μπορούν να αξιοποιήσουν γρήγορα νέες ευκαιρίες για ψηφιακό μετασχηματισμό στην εποχή του Cloud.

Καθώς η πανδημία COVID-19 αλλάζει σε βάθος διάφορους τομείς, ένα νέο κύμα καινοτομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Το Global Industry Vision (GIV) 2025 της Huawei προβλέπει ότι θα υπάρχουν 40 δισεκατομμύρια έξυπνες προσωπικές συσκευές και 100 δισεκατομμύρια παγκόσμιες συνδέσεις έως το 2025. Τέτοιοι αριθμοί συσκευών θα παρέχουν μαζική είσοδο δεδομένων και η αξία των δεδομένων θα γίνει ακόμα πιο σημαντική.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν κεντρικές υποδομές Cloud και θα μεταφέρουν περισσότερες εφαρμογές στο Cloud. Ομοίως, η επεξεργασία δεδομένων θα μεταφερθεί από τους τοπικούς servers στο Cloud. Σύμφωνα με το Huawei GIV 2025, πάνω από το 85% των εταιρικών υπηρεσιών θα αναπτυχθούν στο Cloud έως το 2025. Το δίκτυο – το οποίο είναι μια σημαντική υποδομή που γεφυρώνει συσκευές και Cloud – θα μεταφερθεί από την τοπική συνδεσιμότητα σε παγκόσμια διασύνδεση με πολλαπλά υποκαταστήματα και πολλαπλές συνδέσεις Cloud.

Ο Δρ. Li Xing, Πρόεδρος του Campus Network Domain και του Data Communication Product Line της Huawei, δήλωσε πως «Το Cloud φέρνει την Pervasive Intelligence στις επιχειρήσεις, επομένως τα εταιρικά δίκτυα campus πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Huawei απαντά με τη λύση CloudCampus 3.0, που επιτρέπει πλήρως ασύρματα, έξυπνα δίκτυα campus στην νέα εποχή του Cloud».

Συνεχίζοντας ανέφερε «Αυτή η λύση συνδέει τα πάντα και απελευθερώνει την αξία των δεδομένων. Συνδέει επίσης χώρους εργασίας και παραγωγής για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να εμπνεύσει την καινοτομία σε όλο το εύρος των κλάδων. Ως μια έξυπνη λύση βοηθάει στη δημιουργία ενός «νευρωνικού» δικτύου που απαιτείται για έξυπνες αλληλεπιδράσεις». Οι κάτωθι ενέργειες αποτελούν μερικές από τις καινοτομίες που κάνουν τη λύση CloudCampus 3.0 της Huawei να ξεχωρίζει.

Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα πλήρως ασύρματο δίκτυο Wi-Fi 6 με μηδενικά τυφλά σημεία και αδιάκοπη περιαγωγή, η Huawei ανακοίνωσε επτά νέα προϊόντα στη σειρά προϊόντων της AirEngine Wi-Fi 6. Συγκεκριμένα, τα νέα APs παρέχουν καλύτερο ασύρματο σήμα σε δωμάτια ξενοδοχείου και φοιτητικά δωμάτια, και τα νέα AP υψηλής απόδοσης triple-radio εξασφαλίζουν μοναδική εμπειρία χρήστη χωρίς διακοπές σε πολυσύχναστα μέρη, όπως αίθουσες διδασκαλίας και στάδια.

Η Huawei δημιούργησε επίσης πέντε νέους multi-GE μεταγωγείς πρόσβασης CloudEngine S, οι οποίοι προσφέρουν 90 W PoE ++ ανά θύρα και υποστηρίζουν ταχύτητες θύρας που καθορίζονται από το λογισμικό χρησιμοποιώντας άδειες χρήσης (RTU) για να προσαρμόζονται ευέλικτα σε διαφορετικά σενάρια.

Η Huawei παρουσίασε το NetEngine AR8140, μια έξυπνη πύλη που υποστηρίζεται από SD-WAN, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα WAN επόμενης γενιάς με εξαιρετικά γρήγορη πρόσβαση στο Cloud. Παρέχει απόδοση έως 20 Gbit /s SD-WAN και ενσωματώνει πολλαπλές τεχνολογίες βελτιστοποίησης WAN που βασίζονται σε εφαρμογές. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για τη δημιουργία ενός έξυπνου WAN υψηλής απόδοσης. Η Huawei κυκλοφόρησε επίσης την εικονική πύλη SD-WAN υψηλής απόδοσης – AR1000V – η οποία μπορεί να αναπτυχθεί με ευελιξία σε δημόσια και ιδιωτικά Clouds. Προς το παρόν, το AR1000V υποστηρίζει άμεση πρόσβαση σε πέντε κορυφαία δημόσια Clouds, ανοίγοντας το δρόμο για διασυνδέσεις πολλαπλών Cloud και multi-branch κατ ‘απαίτηση.

Η Huawei αναβάθμισε επίσης το iMaster NCE-Campus – μια πλατφόρμα διαχείρισης, ελέγχου και ανάλυσης all-in-one – για να διευκολύνει την ταχεία και ευέλικτη παροχή υπηρεσιών στο Cloud. Βασισμένο σε Cloud, το αναβαθμισμένο iMaster NCE-Campus αυτοματοποιεί τη διαμόρφωση και τη διαχείριση σε WLAN, LAN και WAN. Ειδικότερα, η πλατφόρμα εισάγει την καινοτόμο λειτουργία έξυπνης αναγνώρισης, η οποία μειώνει το χρόνο μη αυτόματης αναγνώρισης από ώρες σε λεπτά πριν από την έναρξη λειτουργίας, μειώνοντας σημαντικά τους κινδύνους που προκαλούνται από χειροκίνητα σφάλματα παραμετροποίησης.

Η Huawei ενσωμάτωσε περαιτέρω καινοτομίες στο iMaster NCE-CampusInsight – ένα έξυπνο σύστημα O&M – για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του δικτύου O&M που υπερβαίνει τις ανθρώπινες δυνατότητες λόγω της αυξανόμενης κλίμακας δικτύου campus, των τερματικών ποσοτήτων και του εύρους των υπηρεσιών. Το iMaster NCE-CampusInsight υποστηρίζει πλέον πληροφορίες και διασφάλιση εμπειρίας εφαρμογών. Ειδικότερα, χρησιμοποιεί έξυπνους αλγόριθμους για τον εντοπισμό της ποιότητας περισσότερων από χίλιων εταιρικών εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο και για τον εντοπισμό σφαλμάτων σε λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν εμπειρία γραφείου και ψηφιακών λειτουργιών υψηλής ποιότητας.

Η λύση CloudCampus 3.0 της Huawei είναι η ιδανική επιλογή για εταιρικά campus. Η Huawei ανακοίνωσε επίσης πολλά νέα προϊόντα προσαρμοσμένα σε διάφορους τομείς για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. 

Για παράδειγμα, στον τομέα του Διαδικτύου, η Huawei παρουσίασε το αποκλειστικό Wi-Fi 6 CPE, το οποίο επιτρέπει στον εξοπλισμό παραγωγής να λειτουργεί ασύρματα για βελτιωμένη ευέλικτη και αποδοτική διαδικασία παραγωγής.

Στον τομέα των μεταφορών, το νέο Wi-Fi 6 AP της Huawei παρέχει σταθερές και αξιόπιστες μεταφορές που φτάνει εκατοντάδες Mbps – ακόμα και όταν τα τρένα λειτουργούν με ταχύτητες 160 km/h. Αυτό διασφαλίζει την απρόσκοπτη ανάκτηση του συστήματος πληροφοριών επιβατών (PIS).

Στον ενεργειακό τομέα, η Huawei κυκλοφόρησε την πρώτη 5G edge computing IoT gateway της βιομηχανίας που παρέχει υψηλή ταχύτητα, αξιόπιστη αναστροφή 5G για παρακολούθηση διανομής ενέργειας, για ανθρακωρυχεία, πετρέλαιο και φυσικό αέριο και άλλα απαιτητικά σενάρια.

Σε ό,τι αφορά στις έξυπνες πόλεις, η Huawei ανακοίνωσε το SmartX, ένα all-in-one σημείο για υποδομή βίντεο που υποστηρίζει τροφοδοσία ρεύματος και ηλιακή ενέργεια, καθώς και μπαταρίες λιθίου (οι οποίες παρέχουν εφεδρική ισχύ σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από –20 ° C έως + 45 ° C) και εξασφαλίζει υπηρεσίες χωρίς διακοπές ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως βροχή και χιόνι.

«Οι επιχειρήσεις αναζητούν όλο και περισσότερο, προηγμένες πλατφόρμες δικτύωσης που μπορούν να ενισχύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα IDC WLAN Maturity Index, μόνο το 24% των ερωτηθέντων διεθνώς δήλωσαν ότι” είναι πολύ ικανοποιημένοι “με τα ασύρματα δίκτυά τους. Ένα προηγμένο δίκτυο περιλαμβάνει ενοποιημένη διαχείριση σε όλο το LAN, WLAN και WAN, εργαλεία αυτοματισμού ενισχυμένα από ευφυείς αλγόριθμους και υποδομές υψηλής απόδοσης όπως Wi-Fi 6 και εναλλαγή Ethernet πολλαπλών gigabit,» δήλωσε ο Rohit Mehra, Αντιπρόεδρος της IDC, Network Infrastructure. «Η πλατφόρμα Huawei Campus 3.0 περιλαμβάνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, καθιστώντας την μια ισχυρή πλατφόρμα για την ενίσχυση των campus του μέλλοντος και της ευρύτερης ψηφιακής επιχείρησης».

Με την έλευση της νέας εποχής Cloud, η λύση CloudCampus 3.0 της Huawei και μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να καταστήσουν τα δίκτυα campus πιο ισχυρά με πλήρως ασύρματη δικτύωση, ένα παγκόσμιο δίκτυο, διαχείριση Cloud και έξυπνο O&M. Μέχρι σήμερα, η λύση CloudCampus της Huawei έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από πελάτες διαφόρων κλάδων σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές, συμβάλλοντας στην επιχειρηματική τους επιτυχία.

Σημείωση: Τα νέα προϊόντα NetEngine AR8000 και NetEngine AR1000V της Huawei θα είναι παγκοσμίως διαθέσιμα από τον Μάιο του 2021.

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 197.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει. 

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει. 

Τέλος, στον τομέα της ενέργειας η Huawei προσφέρει πλήρως ψηφιοποιημένες έξυπνες λύσεις Smart PV Solution, αξιοποιώντας πάνω από 30 χρόνια τεχνογνωσίας ψηφιακής τεχνολογίας. Η παρουσία της επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στον κλάδο της παραγωγής ενέργειας, τις δυνατότητες Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M), τη σύνδεση στο δίκτυο και την ασφάλεια και θέτει τα θεμέλια ώστε η ηλιακή ενέργεια να αποτελέσει μελλοντικά την κύρια πηγή ενέργειας. Βελτιστοποιώντας την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η Huawei έχει συμβάλλει στην ηλεκτροδότηση μεγάλων πληθυσμών οικιακών καταναλωτών και βιομηχανιών παγκοσμίως αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την αυξανόμενη ζήτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, τοποθετούμενη με αυτό τον τρόπο δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.