Σημαντικό ρόλο παίζουν οι έλληνες developers στην αγορά των εφαρμογών για τα Windows Phone. Ο αριθμός των apps για την πλατφόρμα έχει πλέον φτάσει τις 145.000, μεταξύ των οποίων πάνω από 1.000 έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες.

Και αν ο αριθμός αυτός δεν φαίνεται εντυπωσιακός, ας σημειωθεί ότι η αξιολόγηση από τους χρήστες είναι υψηλή. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος βαθμολογίας των εφαρμογών από Έλληνες είναι 4 στα 5 αστέρια και προέρχεται από πάνω από 30.000 αξιολογήσεις μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη Microsoft Ελλάς.

Επιπλέον, πολλές από αυτές έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το ηλεκτρονικό κατάστημα Windows Phone Store, σε περισσότερες από 140 χώρες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένων ελληνικών εφαρμογών είναι το «The Juggler» από την ομάδα Tainicom, καθώς και οι εκπαιδευτικές εφαρμογές για Windows Phone σε έξι γλώσσες, που ανέπτυξε η Anlock.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της Anlock, Γιώργος Καραβίας, «με τον υπάρχοντα κορεσμό στο App Store και στο Google play και τα ομολογουμένως σημαντικά οφέλη του να παρουσιάζεις σε διεθνές επίπεδο πριν από τον ανταγωνισμό την εφαρμογή σου, η πλατφόρμα των Windows Phone είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του είδους της για developers».

«Γι’ αυτό το λόγο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινήσαμε νωρίς και σήμερα διαθέτουμε 17 εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά για Windows Phone σε έξι γλώσσες, οι οποίες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους σε δεκάδες χώρες».

Το Windows Phone Store διατίθεται σε 191 χώρες, ενώ τα Windows Phone κατέχουν μερίδιο άνω του 10% σε ορισμένες από αυτές. Ο μέσος όρος εφαρμογών που κατεβάζουν οι χρήστες Windows Phone ανέρχεται στις 55.

Σύμφωνα με τη Microsoft, οι πωλήσεις των συσκευών με Windows Phone 8 έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει σημειωθεί αύξηση 100% στο «κατέβασμα» εφαρμογών, καθώς επίσης αύξηση 140% στα έσοδα από τις εφαρμογές.