Σειρά επαφών για τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αντιμετώπιση των παθογενειών του είχε τα προηγούμενα 24ωρα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενόψει των επαφών με τους εκπροσώπους FIFA και UEFA.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε το Σάββατο (01/02) με τον Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται σήμερα στην Ελβετία, όπου θα συναντηθεί με ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συνεργασία με UEFA και FIFA για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σημειώνεται ότι οι συνομιλίες με εκπροσώπους των δύο Συνομοσπονδιών θα έχουν ως στόχο τη σύνταξη ενός δεσμευτικού μνημονίου, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην παρέμβαση αυτή έπειτα από το ζήτημα που είχε ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, αλλά και το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Και αυτή την ευκαιρία θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους», είχε επισημάνει – μεταξύ άλλων – ο κ. Μητσοτάκης.